Παραλίες Σπετσών: Η παραλία με τα πεύκα που… ακουμπούν στη θάλασσα

Μοναδική ομορφιά σε μια από τις ομορφότερες αμμουδιές του νησιού

Από: exploringgreece.tv

Οι Σπέτσες αποτελούν μια δημοφιλή και αγαπημένη επιλογή για τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου και ειδικά του Σεπτεμβρίου. Τα νερά είναι ακόμη ζεστά και ο κόσμος λιγότερος και έτσι μπορείς να απολαύσεις περισσότερο το νησί και τις παραλίες των Σπετσών. Κάποιες από αυτές είναι λίγο περισσότερο γνωστές και ίσως όχι άδικα. Μια από τις δικές μας αγαπημένες είναι η περίφημη Αγία Παρασκευή που έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι τα δέντρα της που ακουμπούν σχεδόν στη θάλασσα. Μια παραλία με κρυστάλλινα νερά, πεντακάθαρα και σχετικά ζεστά σε ένα καταπράσινο σκηνικό ηρεμίας και γαλήνης. Είναι κυριολεκτικά από τις παραλίες που θες να μείνεις εκεί από το πρωί έως το βράδυ.

Οι παραλίες των Σπετσών είναι όλες ξεχωριστές και εύκολα προσβάσιμες. Όπως και όλο το νησί άλλωστε. Ιδανικά μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανάκι και να πηγαίνετε από τη μία στην άλλη ακόμη και την ίδια μέρα. Όλα αυτά εάν δεν σας μαγέψει η Αγία Παρασκευή με το ιδιαίτερο περιβάλλον της. Δεν είναι δύσκολο να πας στην Αγία Παρασκευή αλλά προς διευκόλυνση σου βάζουμε το σημείο από τους χάρτες της Google. Μπορείς να την προσεγγίσεις και μέσω θαλάσσης με ένα καϊκάκι. Κάνει τη διαδρομή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά μπορείς φυσικά να βάλεις την ομπρέλα σου και τα πράγματά σου κι εσύ όπου σε βολεύει. Στην παραλία υπάρχει επίσης και το ομώνυμο λευκό εκκλησάκι. Χαρακτηριστικό της παραλίας εκτός από το πράσινο περιβάλλον είναι ότι είναι μια από τις παραλίες των Σπετσών που έχουν αρκετά ζεστά νερά. Ειδικά το Σεπτέμβριο είναι μοναδική εμπειρία.

Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

 
Αν θες να κάνεις μια μικρή απόδραση τα πρώτα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, τότε οι Σπέτσες είναι μια καλή και ασφαλής επιλογή. Και δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο γιατί όπως πιθανόν ξέρεις, δεν το χρησιμοποιείς στο νησί. Στις Σπέτσες θα κάνεις μπάνιο σε καθαρές παραλίες, θα βγεις ωραίες βόλτες και θα φας και πολύ νόστιμο παγωτό (θυμήσου το αυτό το τελευταίο). Αν τώρα έχεις περισσότερες μέρες στη διάθεσή σου, μπορείς να συνδυάσεις τη βόλτα σου και με μια εκδρομή στην Ύδρα. Το νησί με τη Χώρα – πέταλο σε περιμένει! Ο Αργοσαρωνικός έχει τα μικρά κοντινά διαμάντια που σε κάνουν να ξεφεύγεις ακόμη και για λίγες μέρες από την καθημερινότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail