Οι αγανακτισμένοι της εποχής Μητσοτάκη τρομάζουν την κυβέρνηση

Η ανησυχία του Μαξίμου για κύμα καταλήψεων στα σχολεία και για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων. Η αναβίωση των συγκρούσεων με τους ακροδεξιούς, οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και το κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Πληθαίνουν οι καταλήψεις σε σχολεία και την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση και πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας. Τα αιτήματά τους (από την κατάργηση της βάσης εισαγωγής μέχρι καλύτερες υγειονομικές συνθήκες στις αίθουσες) δεν έχουν τόση σημασία, όση έχει ο εφηβικός θυμός που δεν υπήρχε τρόπος να εκφραστεί μέσα στα lockdown.

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων με αμφιλεγόμενους όρους προστασίας από την πανδημία. Είναι απρόβλεπτη η δυναμική που θα αναπτυχθεί στα ΑΕΙ με την επιστροφή των φοιτητών που έχουν περάσει δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η γενιά τους έχει στοχοποιηθεί κατ΄ επανάληψη ως υπαίτια για την έξαρση της πανδημίας.

Η έκρυθμη κατάσταση στη Σταυρούπολη με συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών τραμπούκων και αντιφασιστών φοιτητών δείχνει πόσο εύφλεκτο είναι το έδαφος στον κοινωνικό χώρο της παιδείας. Οι έξι συλληφθέντες είναι ανήλικοι, 15 με 17, 5 ετών.

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν το φόβο ότι θα αναβιώσουν οι συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών που συνέβαλαν στην άνθιση της Χρυσής Αυγής τον καιρό των μνημονίων.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συλλαλητηρίου στις 19 Οκτωβρίου (ημέρα πραγματοποίησης της ΓΣ των Μετόχων της εταιρείας) για να διαμαρτυρηθεί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Θα είναι η μόνη κινητοποίηση ή θα υπάρξει συνέχεια;

Όλα αυτά, με δεδομένη την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας με τη ρύθμιση των διαδηλώσεων και έναν νόμο που ψηφίστηκε αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Και ενώ το κυκλοφοριακό χάος είναι πλέον καθημερινότητα επειδή έχει μειωθεί η χρήση των ΜΜΜ λόγω πανδημίας και με την αναζήτηση ταξί να έχει γίνει δύσκολη.

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση και η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία δεν μπορεί να τη βοηθήσει είτε να τα λύσει είτε να τα καλύψει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail