Παρίσι: Αυτό που συνέβη στην υπόθεση των υποβρυχίων θα επηρεάσει το μέλλον του ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του θεωρεί ότι βρίσκεται σε «κρίση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, αφού η Καμπέρα ακύρωσε μια συμφωνία υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Από: echedoros-a.gr

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «σοβαρή κρίση» την ακύρωση από την Καμπέρα του τεράστιου συμβολαίου με το Παρίσι για την παραλαβή των υποβρυχίων από αυτό, καταγγέλλοντας για «ψέματα και διττότητες και σημαντική υπονόμευση της εμπιστοσύνης αλλά και περιφρόνησης εκ μέρους των συμμάχων της Γαλλίας».

Πρόσθεσε ότι υπήρξε «πραγματική δυσπιστία και κρίση» με την Αυστραλία, επισημαίνοντας: «Θα επανεκτιμήσουμε τη θέση μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας υπό το φως της κρίσης με την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Θεώρησε επίσης ότι «αυτό που συνέβη» στο θέμα των υποβρυχίων θα επηρεάσει το μέλλον του Οργανισμού της Βορειοατλαντικής Συνθήκης - «ΝΑΤΟ», σύμφωνα με την Agence France-Presse.

Την Παρασκευή, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι απέσυρε τους πρέσβεις της από τις δύο χώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τριμερή συμφωνία ασφαλείας που περιελάμβανε επίσης τη Βρετανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της σύμβασης για τα υποβρύχια . Ο Λε Ντριάν δικαιολόγησε την ανάκληση των Γάλλων πρεσβευτών στην Καμπέρα και την Ουάσινγκτον, αποδίδοντας αυτό στην «ύπαρξη σοβαρής κρίσης μεταξύ μας», ενώ δεν τον ενδιέφερε η δυνατότητα να καλέσει τον πρέσβη στο Λονδίνο, λέγοντας: «Γνωρίζουμε το μόνιμο του οπορτουνισμού του, μετά από το Brexit».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail