Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας παροτρύνει τη χώρα να προετοιμαστεί για την εποχή μετά το πετρέλαιο

Bluesnap / pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει τη μείωση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του άνθρακα στο μέλλον, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν στα ρωσικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει ένα σχέδιο προσαρμογής της ρωσικής οικονομίας στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση μέχρι το τέλος του έτους, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Η παγκόσμια οικονομία στοχεύει σε μια σταδιακή μετάβαση σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και αυτό είναι ήδη μια νέα πραγματικότητα. Είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε για μια σταδιακή μείωση της χρήσης των παραδοσιακών καυσίμων: πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα. [Είναι απαραίτητο] για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, ανάπτυξη εναλλακτικής ενέργειας, δημιουργία κατάλληλης υποδομής», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

«Τι θα γίνει φέτος; Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη έως το 2050. Αυτή είναι η βάση για ανάπτυξη και λήψη αποφάσεων. Περιλαμβάνει παραμέτρους όπως το ενεργειακό ισοζύγιο, το ισοζύγιο άνθρακα, οι μακροοικονομικές παράμετροι, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ , οι παράμετροι του εμπορίου, οι επενδύσεις, η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων του πληθυσμού, κλπ. Αυτή [θα είναι] μια εκτίμηση των ευκαιριών και των κινδύνων μας. Οι κύριες παράμετροι της πρόβλεψης θα πρέπει να αναπτυχθούν έως την 1η Οκτωβρίου», εξήγησε ο Μισούστιν.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι οι κύριοι συνεισφέροντες των εξαγωγικών εσόδων στον προϋπολογισμό της Μόσχας. Η Ρωσία είναι σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου σε Κίνα και Ευρώπη ενώ εξάγει πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο. Τον περασμένο μήνα έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου σε άλλους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ακόμη και στη Ρωσία, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων αρχίζουν να αισθάνονται την αλλαγή των πολιτικών προτεραιοτήτων αλλού, ο λόγος που αυτή η αλλαγή προτεραιοτήτων έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σοβαρά τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail