Αντώναρος: Δεν είναι περίεργο ότι κανείς δε μιλά για τα μέτρα λίγο μετά την ανακοίνωσή τους;

Βγαίνουν λοιπόν οι υπουργοί ένας-ένας (σε ξεχωριστή μέρα ο καθένας για να "εξασφαλίσει" την προσδοκώμενη δημοσιότητα βέβαια) για να εξειδικεύσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Και τι βλέπουμε; Ότι σχεδόν όλα είτε είναι κενά περιεχομένου είτε αφορούν σε πολλούς λίγους.

Ευάγγελος Αντώναρος

Ας πάρουμε τις δήθεν ελαφρύνσεις στις απογειωμένες και ιλιγγιώδεις πια τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δήθεν κρατικές ενισχύσεις κι εκπτώσεις είναι στην κυριολεξία για γέλια σε σχέση με το τι καλούνται να πληρώσουν καταναλωτές κι επιχειρήσεις. Οι εκκλήσεις στους παρόχους να ελέγξουν τις τιμές παραμένουν...εκκλήσεις. Το δε ευχολόγιο για αποκλιμάκωση των τιμών σε διεθνές επίπεδο ολοκληρώνει το αδιέξοδο. 

Συμπέρασμα: Οι καταναλωτές είτε θα βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη είτε θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Οπότε θα έχουμε νέα έκρηξη του αριθμού όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Με ό,τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία της ΔΕΗ.

ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗ ΒΙΑΣΤΙΚΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ -- ΠΟΥ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΕ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΝΕΕΣ. 

Πάμε στη δήθεν επιδότηση (με συνολικά 1.200 ευρώ για 6 μήνες) της εργασίας των νέων μέχρι 29 ετών που δεν έχουν δουλέψει μέχρι τώρα. 

1. Το συνολικό ποσό που προβλέπεται είναι με 42 εκατ. αστείο. 

2. Αφορά 35.000 νέες και νέους ενώ έχουμε 800.000 που ψάχνουν απεγνωσμένα για ευπρεπή απασχόληση. 

3. Εξαιρούνται στην ουσία όσοι έχουν δουλέψει έστω και για ένα 3μηνο υποαμειβόμενοι. 

Συμπέρασμα: στο θέμα της απασχόλησης μια τρύπα στο νερό. Έτσι δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη των νεώτερων γενιών που γυρίζουν μαζικά την πλάτη στον Μητσοτάκη και ΣΕ ΑΥΤΗ τη Νέα Δημοκρατία.

Επόμενο θέμα: Η αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που συνθλίβει τον μέσο κακοπληρωμένο Ελληνα (για τις στρατιές ανέργων τι κουβέντα να γίνει;). ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ. Η ΔΕ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ. 

Αντίθετα: Είδε κανείς να ενισχύεται η Αρχή Ανταγωνισμού, να καλείται να κάνει πιο ουσιαστικό λες ελέγχους και παρεμβάσεις; Γιατί δεν ενεργοποιεί η κυβέρνηση τη νομοθεσία περί αισχροκέρδειας ή τις αυστηρές διατάξεις που υπάρχουν μεν (αλλά μόνο στα χαρτιά) για την αντιμετώπιση φαινομένων συνεννόησης για τιμές σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις; Ε όχι και να τα χαλάσει με τους κερδοσκόπους αλλά και με μεγάλα συμφέροντα που γδέρνουν τους καταναλωτές ο Μητσοτάκης. 

Θυμάστε την "πρωτοβουλία" του για μείωση του κόστους των υπηρεσιών που παρέχουν οι τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πριν από 2 χρόνια κοντά; 

Αποτέλεσμα: Μηδέν. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ -- δηλαδή πόρους του δημοσίου. Όσο για τα 50 gigabytes στη νεολαία, ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Δεν είναι περίεργο συνεπώς ότι πέντε μερες μετα την ανακοίνωση όλων αυτών των μέτρων (που κατά.τη γνώμη μου εντάσσονται στην προετοιμασία προεκλογικου κλίματος) κανείς δε μιλάει γι αυτά. Ούτε καν τα φιλικά.και καλοταϊσμένα από τη κυβέρνηση ΜΜΕ. Όσο κι αν καταβάλλουν προσπάθειες...εξειδίκευσης κάποιοι (όχι όλοι βεβαια) υπουργοί. Βλέπετε ο κόσμος έχει μπουχτίσει πια τις κούφιες ανακοινώσεις. 

Κι αν ακόμη ο Μητσοτάκης προσπαθήσει να διανθίσει τις "προσφορές" του και με νέες...πρωτοβουλίες, αλλαγή του κλίματος δεν προβλέπω. Άλλωστε αυτές τις τάσεις επιβεβαιώνουν κι οι πραγματικές μετρήσεις (όχι οι πέτσινες) που έχουν στη διάθεσή τους ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail