Συνάντηση αστραπή στο Κρεμλίνο για Πούτιν και Ασαντ!

Freepen.gr - Μια σύνοδος κορυφής Ρωσίας-Συρίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα μεταξύ των προέδρων Μπασάρ αλ Άσαντ και Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία συζήτησαν τα θέματα της μόνιμης διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τα μέτρα που ελήφθησαν για την επέκταση και ανάπτυξη της για την επίτευξη των κοινών συμφερόντων, μεταδίδει το πρακτορείο SANA.

Στη σύνοδο κορυφής, η οποία ξεκίνησε με μια μακρά διμερή συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, και στην οποία συμμετείχαν αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών Δρ. Φαϊσάλ Μικντάντ και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, συζητήθηκε η κοινή συνεργασία μεταξύ των στρατών των δύο χωρών στη διαδικασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των εδαφών που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι συνομιλίες ασχολήθηκαν επίσης με τα βήματα που έγιναν στον πολιτικό τομέα, καθώς οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης των εργασιών σε αυτόν τον δρόμο, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ των Σύρων χωρίς καμία ξένη παρέμβαση. Οι συζητήσεις αφορούσαν επίσης τομείς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι πρόεδροι Άσαντ και Πούτιν συζήτησαν επιπλέον τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφερειακή και διεθνή σκηνή.

Στην αρχή της διμερούς συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος αλ-Άσαντ είπε: «Είμαι χαρούμενος που συναντιόμαστε σήμερα στη Μόσχα. Η κοινή επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεχίζεται εδώ και περίπου έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο στρατός της Συρίας και της Ρωσίας έχουν σημειώσει μεγάλα επιτεύγματα, όχι μόνο με την απελευθέρωση εδαφών ή με την επιστροφή των προσφύγων στις πόλεις και τα χωριά τους, αλλά και με την προστασία πολλών αθώων πολιτών. σε αυτόν τον κόσμο γιατί η τρομοκρατία δεν γνωρίζει πολιτικά σύνορα και δεν σταματά στα πολιτικά σύνορα».

Ο πρόεδρος Αλ Άσαντ πρόσθεσε: «Φυσικά, εκτός από τα σημαντικά αποτελέσματα της απελευθέρωσης των εδαφών και της υποχώρησης των τρομοκρατών, ξεκίνησε η πολιτική διαδικασία, είτε στο Σότσι, την Αστάνα, είτε πρόσφατα στη Γενεύη. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αλλά όπως γνωρίζετε, υπάρχουν εμπόδια επειδή υπάρχουν χώρες που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και δεν ενδιαφέρονται για τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας προς την κατεύθυνση που θα επιτύχει την σταθερότητα στη Συρία, και ορισμένες χώρες επέβαλαν πολιορκία στον συριακό λαό, πολιορκία που χαρακτηρίζουμε ως απάνθρωπη, ανήθικη και παράνομη. Παρ 'όλα αυτά, είμαστε αποφασισμένοι στη Συρία, ως κυβέρνηση και κρατικοί θεσμοί, να προχωρήσουμε παράλληλα στη διαδικασία απελευθέρωσης των εδαφών και στη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου".

Ο Πρόεδρος Αλ Άσαντ είπε ότι η επίσκεψη είναι μια σημαντική ευκαιρία για να συζητηθούν αυτά τα δύο σημεία, εκτός από τις διμερείς σχέσεις που θα παρακολουθήσουν παράλληλα με τη συνάντησή μας η ομάδα ειδικών μας στις δύο κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος Αλ Άσαντ πρόσθεσε: «Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή τη συνάντηση για να ευχαριστήσω το ρωσικό κράτος και τον ρωσικό λαό για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο συριακό λαό, είτε σε σχέση με την πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού είτε για την εξασφάλιση όλων των ειδών για τις βασικές ανάγκες που χρειάζονται οι Σύριοι πολίτες στην καθημερινή τους ζωή».

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω εσάς και τον ρωσικό πολιτικό θεσμό, ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών, για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στα διεθνή φόρουμ για την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου, το οποίο εξαρχής προβλέπει την κυριαρχία των κρατών και το δικαίωμα των λαών να καθορίσουν το μέλλον και το πεπρωμένο τους, το οποίο κατάφερε αποτελεσματικά και ισχυρά να αποτρέψει την εκμετάλλευση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στον κόσμο για πολιτικούς στόχους που εξυπηρετούν τις ατζέντες ορισμένων χωρών», είπε ο Ασαντ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail