Αναθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εταιρεία που μετέχει ο συμπέθερος του Ερντογάν!

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια εννέα ετών, οι τουρκικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι (TCDD) έδωσαν εκατομμύρια μετά από προσφορές σε μια κατασκευαστική εταιρεία όπου ο πεθερός του γιου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ορχάν Ουζούνερ, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο.

Από το 2011 έως το 2019, η εταιρεία έλαβε πάνω από 42 εκατομμύρια τουρκικές λίρες σε συμβόλαια συντήρησης και κατασκευής σιδηροδρόμων, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Birgün στις 7 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2020, οι TCDD κατακύρωσαν έναν ενιαίο διαγωνισμό αξίας άνω των 376 εκατομμυρίων λιρών σε μια συνεργασία μεταξύ της Uzka Construction και της Kolin Construction χρησιμοποιώντας έναν αμφιλεγόμενο νόμο περί δημοσίων συμβάσεων.

Η κόρη του Ορχάν Ουζούνερ, Ρεγιάν Ουζουνέρ, παντρεύτηκε τον γιο του Προέδρου Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, το 2003. Ο Ουζούνερ και ο Ερντογάν μοιράζονται μια μακρά ιστορία. Ο Uzuner άρχισε να εργάζεται ως μηχανικός στην Istanbul Transportation, Inc. το 1994, όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν δήμαρχος της πόλης.

Το 2002, ο Uzuner έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Όταν ο Ουζούνερ ήταν υποψήφιος, φημολογήθηκε ότι αυτός και ο Πρόεδρος Ερντογάν σχετίζονταν μεταξύ τους.

Εκτός από τις συμβάσεις που ανατίθενται από τους TCDD, η Uzka Holding έχει εργαστεί επίσης για τοπικούς δήμους. Το 2011, η πόλη των Αδάνων, τότε υπό τον έλεγχο του υπερεθνικιστικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), απένειμε στην Uzka Construction διαγωνισμό 893.000 λιρών για εργασίες επισκευής της τοπικής διεύθυνσης σιδηροδρόμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail