Η Τουρκία αρχίζει να υποχωρεί από το Ιντλίμπ;

Μετά τη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν, η Τουρκία άρχισε να υποχωρεί από την Ιντλίμπ.

Συριακές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο μιας συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν, παρατηρήθηκε πολύ υψηλή δραστηριότητα του τουρκικού στρατού στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας του Ιντλίμπ. Μιλάνε για υποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τουρκικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν εγκαταλείψει το τμήμα του Ιντλίμπ που βρίσκεται νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4 και έχουν αναπτυχθεί τώρα αρκετά χιλιόμετρα βόρεια, αν και η τουρκική παρουσία στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Μ4 παραμένει, αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.

Νωρίτερα, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ο συριακός και ο ιρανικός, καθώς και ο ρωσικός στρατός, σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στο Ιντλίμπ. Αυτό προϋποθέτει μια επίθεση από διάφορες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τα μεγάλης κλίμακας χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν για ένα μήνα σε βασικούς τρομοκρατικούς στόχους, που οδήγησαν σε μαζική έξοδο μαχητών στα βόρεια του Ιντλίμπ.

Προς το παρόν, το θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν σχετικά με τη Συρία δεν έχει σχολιαστεί. Προφανώς, η ρωσική πλευρά έχει σοβαρές προθέσεις να βοηθήσει τον συριακό στρατό να ανακτήσει τον έλεγχο τουλάχιστον της περιοχής του Ιντλίμπ που βρίσκεται νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, ειδικά επειδή η τουρκική πλευρά αρνείται να εκπληρώσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail