Ο Βούτσιτς ευχαριστεί τη Μόσχα για την στήριξη σε Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια

Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δέχτηκε την Τετάρτη τον Ρώσο Πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Μποτσάν-Χαρτσένκο, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη της Μόσχας στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Ο Μποτσάν-Χαρτσένκο επανέλαβε ότι η Μόσχα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.

Σημείωσε ότι η ευθύνη για την τρέχουσα κρίση ανήκει στην Πρίστινα, η οποία είπε ότι παραβιάζει και δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρικό γραφείο Τύπου.

Ο Μποτσάν-Χαρτσένκο σημείωσε ότι η σερβική πλευρά ενεργούσε με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης, ενώ η Πρίστινα δεν έδειχνε σημάδια προθυμίας να αναζητήσει συμβιβαστική λύση.

Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε τη Ρωσική Ομοσπονδία για την ενεργό υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Βούτσιτς και ο Μποτσάν-Χαρτσένκο συζήτησαν επίσης σχέδια Σερβίας-Ρωσίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια νέα σύνοδο διακυβερνητικής επιτροπής για το εμπόριο, την οικονομική και την επιστημονική και τεχνική συνεργασία, καθώς και για την επίσκεψη του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Γιούρι Μπορίσοφ στη Σερβία.

Ο Βούτσιτς είπε ότι ελπίζει πως θα έχει και πάλι την τιμή να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τους επόμενους μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail