Ο Ερντογάν δεν έπεισε τον Πούτιν για τη διατήρηση της τουρκικής παρουσίας στη Συρία

With President of Turkey Recep Tayyip Erdogan. Photo: TASS
Freepen.gr - Στο πλαίσιο της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας και της συζήτησης βασικών θεμάτων που σχετίζονται με την κατάσταση στη Συρία, έγινε γνωστό ότι ο Τούρκος ηγέτης απέτυχε να λάβει θετικές αποφάσεις ενόψει μιας επιθετικής επιχείρησης που προετοιμάζεται από το συριακό στρατό. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέχονται από το The Middle East Eye, η ρωσική πλευρά θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στα συριακά στρατεύματα για τον καθαρισμό του εδάφους της Συρίας από τρομοκράτες και παράνομες ένοπλες ομάδες.

Ταυτόχρονα, η δημοσίευση "The Middle East Eye" εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι καμία πλευρά δεν είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε σοβαρές αλλαγές στην κατάσταση στη Συρία και η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο έδαφος της αραβικής δημοκρατίας προς το παρόν.

«Η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να διατηρήσουν το status quo στη συριακή περιοχή του Ιντλίμπ κατά τη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πούτιν στη ρωσική παραθεριστική πόλη Σότσι εν μέσω της αύξησης των επιθέσεων στο Ιντλίμπ, όπου ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε προπύργια της αντιπολίτευσης κοντά σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις.

Τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία και η Ρωσία κατέληξαν σε κατάπαυση του πυρός που μετέτρεψε το Ιντλίμπ σε «ζώνη αποκλιμάκωσης», αλλά η συμφωνία απειλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από αεροπορικούς και χερσαίους βομβαρδισμούς θέσεων υπό έλεγχο ανταρτών. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε τη Μόσχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον εδαφών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση σκοτώνουν πολίτες και ριζοσπαστικοποιούν τους κατοίκους της περιοχής.

Ταυτόχρονα, η συμφωνία αφορά αποκλειστικά τη Ρωσία και την Τουρκία και δεν ισχύει για τρομοκρατικές ομάδες. Από αυτή την άποψη, η επιθετική επιχείρηση του SAA θα ξεκινήσει παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, ειδικά επειδή οι ίδιοι οι μαχητές δεν υποστηρίζουν καμία συμφωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail