ΥΠΕΞ Συρίας: Η Τουρκία να αποσυρθεί άμεσα από τα κατεχόμενα εδάφη της χώρας!

Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας, Δρ Fayssal Mikdad, επανέλαβε την ανάγκη άρσης των μονομερών κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένα δυτικά κράτη στη Συρία, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στον συριακό λαό.

Σε απάντηση σε ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik σχετικά με το εάν άλλες χώρες πρέπει να αυξήσουν τον όγκο της βοήθειας στη Συρία, ο Mikdad είπε: «Φυσικά ναι ... οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα, καταπνίγουν το λαό της Συρίας».

Σε άλλο πλαίσιο, ο υπουργός Μικντάντ ανανέωσε το αίτημα της Συρίας για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη που κατέχει, λέγοντας: «Ο κύριος λόγος κλιμάκωσης στην περιοχή Ιντλίμπ είναι η τουρκική κατοχή και η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στις τρομοκρατικές οργανώσεις εκεί».

Η Τουρκία θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη βόρεια της χώρας, είπε ο Μικντάντ.

Ο Μικντάντ ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, για να τον διαβεβαιώσει για την «επιθυμία της Συρίας να οικοδομήσει καλύτερες σχέσεις με τον διεθνή οργανισμό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail