Οι Τουρκοκύπριοι θα πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιδιώξουν τον διαχωρισμό της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου,  Ερσίν Τατάρ θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Σεπτεμβρίου για να ζητήσει αναγνώριση του διαχωρισμού της Κύπρου, γράφει η Eurasia Daily επικαλούμενη τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Ο Ερσίν Τατάρ θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου , οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής Ψευδοκράτους μίλησε επίσης για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο:

«Εάν (η Ελλάδα) αυξήσει τα χωρικά ύδατα ή την υφαλοκρηπίδα με αυτόν τον τρόπο, θα περιορίσει την ελευθερία της Τουρκίας,  ... Δεν θα υπάρχει πλέον εταιρική σχέση.  Στην Κύπρο είναι αδύνατο να επιτευχθεί κατανόηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά ακόμη και αν βρεθεί, θα σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα κυβερνήσει τη μειονότητα».

 
Ο Τατάρ είπε ότι κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, κατά τις οποίες θα εξηγήσει τη λύση της κυπριακής σύγκρουσης, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, για το διαχωρισμό του νησιού σε δύο κράτη για δύο λαούς.

Πρόσφατα, όπως σημειώνεται, οι κυπριακές αρχές αποφάσισαν να αποσύρουν από τα σχολεία ένα αγγλικό εγχειρίδιο που εκθειάζει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail