Η Ρωσία μετατρέπει σε πάνοπλο αστακό τη Λευκορωσία: Τι αποκάλυψε ο Λουκασένκο

Sergei Sheleg/BelTA/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα στείλει «δεκάδες» αεροπλάνα, ελικόπτερα και συστήματα αεράμυνας - πιθανώς, συμπεριλαμβανομένων των S -400 - στη Λευκορωσία σύντομα, δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

"Στο εγγύς μέλλον - υπέγραψα την παραγγελία πριν από δύο ημέρες - η Ρωσική Ομοσπονδία θα μας στείλει - δε θα πω τι ακριβώς και το ακριβές χρηματικό ποσό - δεκάδες αεροπλάνα, δεκάδες ελικόπτερα και βασικά όπλα αεράμυνας, ίσως ακόμη και τα S-400. Τα χρειαζόμαστε πολύ, το είπα ήδη», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το BelTA.

"Με μια λέξη, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Θα εξοπλιστούμε. Αν δούμε κατά τη διάρκεια της άσκησης [Zapad-2021] ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο, τότε θα το αγοράσουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα το παραγγείλουμε", δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Το Μινσκ ενδιαφέρεται για ρωσικά όπλα

Κατά τη συνάντησή του με το κοινό στις αρχές Αυγούστου, ο Λουκασένκο δήλωσε πως η Λευκορωσία ενδιαφέρεται για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Αποκάλυψε ότι η Λευκορωσία επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για αποστολή των S-400 "σε ειδική τιμή, με πίστωση". Ο Λουκασένκο εξέφρασε τη βεβαιότητά του τότε ότι η Ρωσία θα στείλει S-400 στη Λευκορωσία.

Ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε πως το Μινσκ σκοπεύει να δαπανήσει ένα μέρος της πίστωσης που δόθηκε από τη Μόσχα για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού για την προμήθεια σύγχρονων όπλων από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το ποσό κυμαίνεται μεταξύ $ 300 και $ 500 εκατομμύριων.

Ο Λευκορωσικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Αλεξάντερ Βόλφοβιτς, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, αποκάλυψε ότι το σχέδιο ανάπτυξης της Λευκορωσικής Ένοπλης Διοίκησης περιλαμβάνει προμήθεια τουλάχιστον τριών συστοιχιών εναέριας άμυνας Tor-M2.

Σχέδια για αποστολή όπλων στη Λευκορωσία

Οι Λευκορωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να οπλίσουν εκ νέου τις δυνάμεις αεράμυνας και να τις εξοπλίσουν με τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, δήλωσε τον Ιανουάριο ο Ταγματάρχης Ιγκόρ Γκόλουμπ διοικητής των Λευκορωσικών Αεροπορικών και Αεροπορικών Αμυντικών Δυνάμεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail