Η Ρωσία άρχισε να επιτίθεται σε εδάφη όπου βρίσκεται τουρκικός στρατός - Ποιο είναι το μήνυμα

Freepen.gr - Η ρωσική αεροπορία, στο πλαίσιο της πρόσθετης κλιμάκωσης που δημιούργησε η Τουρκία στη Συρία, άρχισε να πλήττει τις περιοχές του SAR, όπου ο τουρκικός στρατός είναι σταθμευμένος και η τουρκική μακροχρόνια στρατιωτική επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας". Σύμφωνα με συριακές πηγές, μόλις την περασμένη ημέρα, ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά βομβάρδισαν δύο φορές περιοχές κοντά σε θέσεις του τουρκικού στρατού. Αυτό δείχνει την ετοιμότητα της Ρωσίας να αντιταχθεί στις ενέργειες του Ερντογάν στην αραβική δημοκρατία.

Την προηγούμενη μέρα, πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Avia.pro στη Συρία ανέφεραν ότι ρωσικά βομβαρδιστικά, κάτω από άγνωστες συνθήκες, επιτέθηκαν στην περιοχή της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» που διεξήγαγε η Τουρκία. Θεωρήθηκε πως το χτύπημα θα μπορούσε να σχετίζεται με προσπάθειες του ρωσικού στρατού να εξαλείψει ένα βασικό πρόσωπο των φιλοτουρκικών τζιχαντιστών, ωστόσο, γύρω στα μεσάνυχτα, νέες αεροπορικές επιδρομές ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών χτύπησαν στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Είναι γνωστό ότι τα πρώτα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά αεροσκάφη στην περιοχή του οικισμού Basufan, που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κοντά σε τουρκικές στρατιωτικές θέσεις, αλλά οι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία ήταν ο βασικός στόχος.

Τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκαν επίσης επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων Τούρκων τζιχαντιστών κοντά στο χωριό Basil (επαρχία Χαλέπι), οι οποίες, στην πραγματικότητα, είναι η κύρια ομάδα που μάχεται εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα χτυπήματα ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών είναι μια υπενθύμιση στην Άγκυρα πως η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στη Συρία και, εάν είναι απαραίτητο, ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να απομακρυνθεί επειγόντως από την αραβική δημοκρατία ή να υποστεί απώλειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail