«Οι ΗΠΑ δημιουργούν βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των εκπαιδευτικών κέντρων»

twitter.com/BG_LTU_eFP
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν ουσιαστικά βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των εκπαιδευτικών κέντρων, δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνάντηση με κορυφαίους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και επιβολής του νόμου τη Δευτέρα.

"Θέματα που σχετίζονται με την Ουκρανία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Βλέπετε ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ παρασύρονται εκεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν βάσεις στην Ουκρανία. Σαφώς, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό", επεσήμανε, όπως επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, έχει συζητήσει επανειλημμένα το θέμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. "Ο Ρώσος πρόεδρος και εγώ κάναμε διαβουλεύσεις για το θέμα, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα", τόνισε ο Λουκασένκο.

"Διαφορετικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απαράδεκτη κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, ακόμη και πύραυλοι του απαραίτητου βεληνεκούς μπορεί να αναπτυχθούν εκεί. Δεν υπογράψαμε για αυτό και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί", τόνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

«Δυστυχώς, οι ουκρανικές αρχές δεν ενδιαφέρονται λίγο για τους δικούς τους ανθρώπους και δεν ακούνε τις ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail