Ανησυχία στο Μαξίμου από την ομοβροντία αντικυβερνητικών δημοσιευμάτων

Βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια; Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε ομοβροντία αντικυβερνητικών δημοσιευμάτων από μεγάλες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Στο Μαξίμου έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να κατανοήσουν τους λόγους αυτής της επίθεσης που μοιάζει συντονισμένη.

Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι μεγάλα συμφέροντα που ενοχλήθηκαν από τις αλλαγές προσώπων στον πρόσφατο ανασχηματισμό, δείχνουν τα δόντια τους στην κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι την μεγάλη τους δυσφορία επειδή δεν εισακούστηκαν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το κεντρικό θέμα των αντικυβερνητικών άρθρων, είναι η αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του Χάρη Θεοχάρη. Για τον πρώτο βέβαια είναι εμφανές ότι έχει ισχυρούς φίλους που τον ήθελαν πάση θυσία την κυβέρνηση. Είχε μάλιστα ισχυρούς φίλους και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά πλέον έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μεγάλο βαρίδι προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τον Χάρη Θεοχάρη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο. Δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό κέντρο που τον προωθούσε, γι’ αυτό και η κριτική εστιάζεται κυρίως στην συγκυρία της αντικατάστασης του. Η οποία πράγματι είναι περίεργη. Δεν μπορεί να πανηγυρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την λαμπρή πορεία του τουρισμού και μετά από λίγες ημέρες να αντικαθιστά τον αρμόδιο υπουργό αυτής της επιτυχημένης πορείας.

Αυτά λοιπόν είναι δεδομένα που οδηγούν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα.

Κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου όμως το οποίο από το νωρίς το απόγευμα επιδόθηκε σε μπαράζ συνομιλιών με κορυφαίους δημοσιογράφους των τριών κυριακάτικων εφημερίδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: Με την λαίλαπα που έρχεται στην οικονομία, τις αυξήσεις στο ρεύμα, τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και την ενδεχόμενη σκλήρυνση στην στάση της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας απέναντι στην ποσοτική χαλάρωση, με εντολή της Γερμανίας, οι εκδότες και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν θεωρούν δεδομένη την ραγδαία φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, πιέζουν τον πρωθυπουργό να προσφύγει τώρα στις κάλπες, όπου ακόμα έχει το δημοσκοπικό προβάδισμα, διότι εάν έρθει ο χειμώνας, άπαντες τρέμουν την επανάληψη του σεναρίου του 2011. Με έναν Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαταλείπει άρον – άρον το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συγκεκριμένοι εκδότες λοιπόν που θεωρούν ότι τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται με την παρούσα κυβέρνηση και ειδικά με τον νυν πρωθυπουργό, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουν με την ενδεχόμενη πολιτική τους κατάρρευση. Γι’ αυτό και θα εντείνουν την πίεση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε μέσα στο φθινόπωρο να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Το ερώτημα είναι, πως θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Καιρός γαρ εγγύς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail