ΗΠΑ και Τουρκία δεσμεύονται να αναπτύξουν «ισχυρή εταιρική σχέση»

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία στο Αφγανιστάν και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα για να βοηθήσουν στην ενίσχυση των διαταραγμένων τους σχέσεων.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες στην Τουρκία για την πολύ ισχυρή συνεργασία της στο Αφγανιστάν και το έργο που συνεχίζουμε να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενόψει των διμερών συνομιλιών στο Νέα Υόρκη την Τρίτη.

«Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μαζί ως ισχυροί εταίροι και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για το Αφγανιστάν, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το έργο των διμερών μας σχέσεων».

Η Τουρκία συνεργάζεται με στενό περιφερειακό σύμμαχο το Κατάρ για να ανοίξει ξανά το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, για διεθνείς πτήσεις. Επίσης είχε προσφερθεί να παρέχει ασφάλεια στο αεροδρόμιο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, μια πρόταση που ματαιώθηκε από την κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Άραγε η Ελλάδα θα ξυπνήσει ή θα συνεχίσει να κοιμάται...ασφαλής στην αγκαλιά των ΗΠΑ; Το ίδιο έκαναν οι Κούρδοι της Συρίας, οι εξτρεμιστές της Συρίας, οι Ουκρανοί, οι Αφγανοί και εσχάτως οι Ινδοί. Η συνέχεια γνωστή...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail