Πόσο πάει το γαλόνι;

Πόσο πάει το γαλόνι; Όχι το πετρέλαιο ή η βενζίνη, το γαλόνι του ναυάρχου... Το καράβι πάει για να βουλιάξει και θέλατε έναν ναύαρχο να σας το κουμαντάρει; Αλλά έλα που ο ναύαρχος φοβήθηκε να πηδήξει από το καράβι του Αλέξη στο δικό σας, και χάσατε και τον μπούσουλα και τον ανασχηματισμό και την ανακαίνιση της παράγκας... 

Αλλά, όμως είχατε και μία καλή προσπάθεια στο να βρείτε κανέναν άγριο ακροδεξιό να μας σαπίσει τα πλευρά μας. Βρήκατε στην άκρα της ακροδεξιάς τον Πλεύρη να πλευρίσει τους αμπόλιαστους. Και αφού δε θα πάνε στα μπαράκια και στο σινεμά, μπορούν άνετα να πάνε στη Γυάρο ή στη Μακρόνησο, να τους τεθεί εκεί το δίλημμα... Ρετσινόλαδο ή μπολι; Και τότε να πουνε το δεσπότη Παναγιώτη και τον Κούλη αδερφούλη.

Ωραίος ο ανασχηματισμός... είχατε σχέδιο…. Πλεύρης στα νοσοκομεία -ναύαρχος στην πλατεία... Τιτανικός το αποτέλεσμα, σε παγόβουνο έπεσε το υπερωκεάνιο φιάσκο... Βέβαια να μην ξεχνάτε ότι οι ναύαρχοι μας ήταν και μπουρλοτιέρηδες και όταν δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις φρεγάτες του Πασά κολλούσαν επάνω τους το πυρπολικό…. 

Άντε τώρα να βρείτε κανέναν άλλο ναύαρχο, αλλά από ότι μαθαίνω ούτε και εκείνος από τη Λιβύη δε σας θέλει πλέον. «Θα πάρω μία ψαρόβαρκα το μωρό μου, θα πάρω μία ψαρόβαρκα, θα πάω εκεί να αράξω, εκεί ψηλά στον άσσο...».

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail