Δημιουργούν ξανά στρατό οι Σέρβοι της Βοσνίας - Ένα βήμα προς την απόσχισή τους;

BOJKOT Milorad Dodik, Foto D. Pozderović
Freepen.gr - Πρέπει να απορρίψουμε ό,τι είναι επιβλαβές για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας Σρπσκα, δήλωσε ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Μιλοράντ Ντόντικ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Λέει ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί συναίνεση στην Εθνοσυνέλευση, η οποία πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της απόρριψης των αποφάσεων του Υπατου Εκπροσώπου που δεν είναι σύμφωνες με τη Συμφωνία του Ντέιτον, μεταδίδει το novosti.rs.

- Αυτές τις μέρες, απαριθμούμε όλα όσα έχουν γίνει από τους Υπατους Εκπροσώπους ή μέσω των συμφωνιών μας και δίνουμε συγκατάθεση. Θα αποσύρουμε τη συγκατάθεσή μας από τη συμφωνία για τον στρατό, καθώς και για το HJPC. Θα προτείνουμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες, μέσω της κατάργησης του Νόμου για τον Στρατό, το σχηματισμό Στρατού της Δημοκρατίας Σρπσκα μέσα σε λίγους μήνες. Τα έχουμε όλα σύμφωνα με το Σύνταγμα. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο όπου το Σύνταγμα μπορεί να ανατραπεί με νόμο, απλώς προσπαθούν να μας πουν ότι είναι έτσι - είπε ο Μιλοράντ Ντόντικ.

Δοκιμάσαμε αυτό το πείραμα, δεν λειτούργησε. Λέμε επίμονα ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ένα πείραμα, προφανώς είτε έχουν συμβιβαστεί με το γεγονός ότι αυτό είναι εντάξει είτε μας αντιμετωπίζουν επιπόλαια, τόνισε ο Ντόντικ.

Ο Ντόντικ λέει ότι όλα είναι προβληματικά στη Σρπσκα, όπως η τελευταία υπόθεση με τον νόμο για τα δάση και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που σχετίζεται με αυτόν τον νόμο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο σχηματισμός εκ νέου στρατού των Σέρβων της Βοσνίας αποτελεί ένα βήμα προς την απόσχισή τους και τη διάλυση της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail