Θα μάς τρελάνουν: Τώρα τα κρούσματα σε μαθητές είναι λιγότερα από τον Αύγουστο!

Μετά την προπαγάνδα για να εμβολιαστούν τα παιδιά, σήμερα λένε άλλα! Μέχρι πριν λίγες ημέρες, κυβέρνηση και ειδικοί παρουσίαζαν τα κρούσματα που αφορούν στα παιδιά με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, ώστε ο εμβολιασμός των μαθητών να ήταν μονόδρομος.

Από: newsbreak.gr

Σήμερα, και παρά το γεγονός ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά -διά ζώσης-, οι κυβερνώντες αλλάζουν το «σενάριο»…

Κεραμέως: «Λιγότερα κρούσματα σε ηλικίες 4 -18, σε σχέση με τον Αύγουστο»

«Λιγότερα από τον Αύγουστο, που τα σχολεία ήταν κλειστά, είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας», είπε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα κρούσματα σε μαθητές

Η υπουργός ειδικότερα, έδωσε το εξής παράδειγμα: Τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5.371 κρούσματα. Τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις. Στο 82% οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών και 35% σε μαθητές Λυκείου

Παράλληλα επεσήμανε την σημασία των εμβολιασμών, αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail