Η Βρετανία σχεδιάζει το διάδοχο των κορυφαίων και σιωπηλών πυρηνικών υποβρυχίων Astute

royalnavy.mod.uk
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MOD) έχει αναθέσει στη BAE Systems και τη Rolls-Royce δύο συμβόλαια αξίας 85 εκατομμυρίων λιρών το καθένα για την παράδοση έμπνευσης και σχεδίασης του μελλοντικού υποβρυχίου του Royal Navy.

Η σύμβαση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις υποβρυχίων της εταιρείας να προχωρήσουν τα πρώτα στάδια ενός προγράμματος για την αντικατάσταση των σκαφών της κατηγορίας Astute, συμβάλλοντας στη διατήρηση της μελλοντικής υποβρύχιας στρατιωτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και στηρίζοντας 250 θέσεις υψηλής εξειδίκευσης στο Barrow-in-Furness, Cumbria.

Τα υποβρύχια Astute θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα στον κόσμο.

Η σύμβαση ανατέθηκε μετά από έγκριση τριετούς φάσης Προγράμματος, Καθορισμού και Σχεδιασμού για το πρόγραμμα MOD's Maritime Underwater Future Capability (MUFC).

Η BAE Systems θα συνεργαστεί με την SDA, τη Rolls-Royce, την Babcock και τους συνεργάτες της σε μια νέα κατηγορία υποβρυχίων επίθεσης με πυρηνική ενέργεια για το Βασιλικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου για να αντικαταστήσει την κατηγορία Astute-που σήμερα αναφέρεται ως SSN-Replacement (SSNR).

Τέσσερα από τα επτά υποβρύχια Astute έχουν ήδη παραδοθεί στο Βασιλικό Ναυτικό, ενώ τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής στο εργοστάσιο της BAE Systems στο Barrow. Η BAE Systems είναι επίσης μέλος της Dreadnought Alliance και, συνεργαζόμενη με την SDA και τη Rolls-Royce, ηγείται του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός αντικαταστάτη για την κατηγορία Vanguard. Η κατασκευή των δύο πρώτων από τα τέσσερα νέα υποβρύχια της κατηγορίας Dreadnought βρίσκεται σε εξέλιξη στο Barrow.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail