Αντίστροφη μέτρηση για το θηριώδες βαρύ πυρηνικό καταδρομικό Admiral Nakhimov

Freepen.gr - Το βαρύ πυρηνικής ισχύος καταδρομικό πυραύλων Admiral Nakhimov που υποβάλλεται σε επισκευές και αναβάθμιση στο ναυπηγείο Sevmash στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, θα ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές το 2023, δήλωσε την Πέμπτη στο TASS ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation για τις στρατιωτικές ναυπηγήσεις, Vladimir Korolyov.

"Μπορούμε να πούμε ότι το έργο μας προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ... Πιστεύω ότι το καταδρομικό θα μπει σε δοκιμές το 2023", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών για τον Admiral Nakhimov.

Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του καταδρομικού Admiral Nakhimov, οι ναυπηγοί πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλά θέματα που σχετίζονται με τον αντιδραστήρα του πολεμικού πλοίου, τα όπλα και τον ραδιοηλεκτρονικό οπλισμό του. Οι ειδικοί διεξάγουν μεγάλο έργο στα πυραυλικά συστήματα του καταδρομικού, είπε ο Korolyov.

Ο ρυθμός των εργασιών για τον Admiral Nakhimov καταδεικνύει με σαφήνεια ότι οι ναυπηγοί στο Sevmash μπορούν να κατασκευάσουν πυρηνικά υποβρύχια πυραυλοφόρα και να αποκαταστήσουν την τεχνική ετοιμότητα τέτοιων μοναδικών πολεμικών πλοίων όπως του Project 1144 Orlan-class βαρέων πυρηνικών καταδρομικών με πυραύλους κρουζ, ανέφερε ο Korolyov.

Το βαρύ πυρηνικό καταδρομικό πυραυλικό καταδρομικό Admiral Nakhimov βρίσκεται υπό επισκευή στο Ναυπηγείο Sevmash από το 1999. Οι πραγματικές εργασίες στο πολεμικό πλοίο έχουν ξεκινήσει από το 2013. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το καταδρομικό βαρέων πυραύλων Admiral Nakhimov θα ξεκινούσε δοκιμές το 2021.

Η αναβάθμιση έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες κρούσης του καταδρομικού. Συγκεκριμένα, το πολεμικό πλοίο θα μεταφέρει 10 ευέλικτους εκτοξευτές για οκτώ πυραύλους κρουζ Kalibr-NK ή Oniks. Τελικά, ο Admiral Nakhimov θα φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail