Η Τουρκία κι οι μισθοφόροι της χτύπησαν χωριά της Ιεράπολης 723 φορές μόνο το Σεπτέμβριο!

Freepen.gr - Το Κέντρο Τύπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ (Ιεράπολη) παρουσίασε το σύνολο των επιθέσεων εναντίον της Μανμπίτζ που πραγματοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος και τους μισθοφόρους τους όλο το Σεπτέμβριο.

Στη δήλωση, τονίστηκε ότι τα Στρατιωτικά Συμβούλια Μπαμπ και Μανμπίτζ θα συνεχίσουν να απαντούν με αποφασιστικότητα στις επιθέσεις.

Η δήλωση αναφέρει: «Το εισβάλλον τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Εισβολείς που στοχοποιούσαν πολιτικούς οικισμούς εκτόξευσαν 723 βλήματα πυροβολικού προς τη Μανμπίτζ και την ύπαιθρο της όλο το Σεπτέμβριο.

Τα βομβαρδισμένα χωριά έχουν ως εξής:

Hoseriy, Cat and Toxar: 151 βλήματα πυροβολικού

Ereb Hesen, Mihsenli και Ewn Dadat: 51 βλήματα πυροβολικού

Um Edese (Farat) και Dendeniye: 303 βλήματα πυροβολικού

Seyade: 76 βλήματα πυροβολικού

Ενιαίο: 52 βλήματα πυροβολικού

Um Jilud: 4 βλήματα πυροβολικού

Erîma και συνδεδεμένα χωριά: 86 βλήματα πυροβολικού

Τα καλώδια ρεύματος και οι περιουσίες πολιτών υπέστησαν ζημιές από τον βομβαρδισμό. Τα καλώδια ρεύματος υπέστησαν ζημιές στο χωριό Έρεμπ Χεσέν, ενώ οι αγροτικές καλλιέργειες στο χωριό Ουμ Έντεσε επηρεάστηκαν από τον βομβαρδισμό.

Οι δυνάμεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου Μπαμπ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στη βάση του τουρκικού κράτους στο χωριό Γιασλί. Υπήρξαν επίσης θύματα από τους μισθοφόρους. Μεγάλη ζημιά προκλήθηκε στα οπλοστάσια των μισθοφόρων.

Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σε επιθέσεις εισβολής στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail