Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία υπέγραψαν για το μαχητικό 6ης γενιάς - Η Ελλάδα απούσα

Freepen.gr - Οι υπουργοίΆμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας υπέγραψαν συμφωνία εφαρμογής του προγράμματος NGWS / FCAS (Next Generation Weapon System within a Future Combat Air System), που ρυθμίζει τις δραστηριότητες του τελευταίου κατά την περίοδο 2021 - 2027.

Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας στην ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς ικανού να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές και προκλήσεις μαζί με τη διατήρηση μιας δυναμικής ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης, αναφέρει το defenseworld.net.

Μετά τις προσπάθειες να έχουν ξεκινήσει από το 2019, η πρώτη επίδειξη πτήσης αναμένεται το 2027.

Κατά τη συνάντηση, οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων.

Το Future Combat Air System (γαλλικά: Système de fight aérien du future ή SCAF, ισπανικά: Futuro Sistema Aéreo de Combate ή FSAC) είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα μάχης συστημάτων υπό ανάπτυξη από την Airbus, την Thales, την Indra Sistemas και την Dassault Aviation. 

Το FCAS θα αποτελείται από ένα NGWS καθώς και άλλα εναέρια μέσα στον μελλοντικό επιχειρησιακό χώρο μάχης. Τα εξαρτήματα του NGWS θα είναι απομακρυσμένα οχήματα μεταφοράς (σμήνος drones) καθώς και ένα New Generation Fighter (NGF)-ένα μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς που μέχρι το 2035-2040 θα αντικαταστήσει τα σημερινά γαλλικά Rafales, τα γερμανικά Typhoons και τα ισπανικά EF-18 Hornets.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail