Το 52% των Γερμανών δηλώνει πως δε θα του λείψει η Μέρκελ

hafteh7 / pixabay
Freepen.gr - Καθώς η μακροχρόνια θητεία της ως καγκελάριος τελειώνει, σε περισσότερους από τους μισούς Γερμανούς δε θα λείψει η Άνγκελα Μέρκελ, έδειξε μια νέα δημοσκόπηση.

Σε μια δημοσκόπηση 5.007 ατόμων που πραγματοποίησε η Civey για την εφημερίδα Augsburger Allgemeine μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου, οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν θα τους λείψει η Μέρκελ μετά το τέλος της καγκελαρίας της.

Η πλειοψηφία (52%) δήλωσε ότι δε θα της λείψει η βετεράνος πολιτικός, η οποία κυβερνά συνεχώς τη Γερμανία από το 2005. Μόλις το 38% δήλωσε ότι θα του λείψει η Μέρκελ, ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η Μέρκελ, η δεύτερη καγκελάριος με τη μεγαλύτερη θητεία στη Γερμανία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα παραιτηθεί μετά τις γενικές εκλογές της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Αρμίν Λασκέτ, επιλέγεται να τη διαδεχθεί ως καγκελάριος εάν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) συγκεντρώσει αρκετές ψήφους.

Οι κυριότεροι αντίπαλοι του CDU είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Olaf Scholz, και οι Πράσινοι, των οποίων η κύρια υποψήφια είναι η Annalena Baerbock.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail