Γυναίκα που ζητά δικαιοσύνη για τα δολοφονημένα μέλη της οικογένειας κινδυνεύει 4 χρόνια φυλάκιση

Freepen.gr - Ένας Τούρκος εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια για την Emine Şenyaşar, η οποία ζήτησε δικαιοσύνη για τρία μέλη της οικογένειάς της που δολοφονήθηκαν από άτομα που συνδέονται με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μετέδωσε το πρακτορείο Mezopotamya την Πέμπτη.

Ο σύζυγος της Şenyaşar, Esvet Şenyaşar και οι δύο γιοι της, Adil και Celal, δολοφονήθηκαν βάναυσα στις 14 Ιουνίου 2018 στη νοτιοανατολική επαρχία Şanlıurfa. Αρχικά δέχθηκαν επίθεση στο κατάστημά τους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Τους ακολούθησαν η οικογένεια και οι σωματοφύλακες του βουλευτή του AKP İbrahim Halil Yıldız στο νοσοκομείο, όπου τελικά σκοτώθηκαν. Οκτώ ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Ένας μεγαλύτερος αδελφός του Yıldız σκοτώθηκε επίσης.

Δύο άλλοι γιοι των Şenyaşars, οι Ferit και Fadıl, οι οποίοι τραυματίστηκαν αλλά επέζησαν και αργότερα κρατήθηκαν, και ο Fadıl Şenyaşar συνελήφθη. Ωστόσο, κανένας από τους συγγενείς του Yildiz ή τους σωματοφύλακές του δεν συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι τρία άτομα από την οικογένεια Şenyaşar είχαν πεθάνει.

Μόλις 15 μήνες αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός του Yıldız, Enver Yıldız.

Σύμφωνα με το Mezopotamya, ένα κατηγορητήριο που καταρτίστηκε αφού η Γενική Εισαγγελία της Urfa ξεκίνησε έρευνα για την Emine Şenyaşar με την κατηγορία της «προσβολής δημόσιου υπαλλήλου» και ζητά ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια για αυτήν.

Το κατηγορητήριο, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο Şenyaşar προσέβαλε τον Yıldız στις 2 Ιουνίου, έγινε δεκτό από το 2ο Πρωτοδικείο Ποινικού Δικαστηρίου Urfa την 86η ημέρα της καθιστικής διαμαρτυρίας, της ίδιας και του γιου της Ferit Şenyaşar μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Şanlıurfa σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν δικαιοσύνη για τα τρία μέλη της οικογένειάς τους.

Η πρώτη ακρόαση της δίκης έχει οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail