Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα του Ερντογάν μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ με κόστος 270.000 δολαρίων!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε μαζί του δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα όταν πέταξε για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών αυτήν την εβδομάδα, επιβαρύνοντας με έναν τεράστιο λογαριασμό για τη μεταφορά τους, ανέφερε την Τετάρτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Kronos.

Ο αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και Πρόεδρος της γείτονος, Ερντογάν χρησιμοποιεί δύο τεθωρακισμένα οχήματα, το καθένα με τιμή 4,6 εκατομμύρια δολάρια, κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν πέταξε στη Νέα Υόρκη την Κυριακή για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και οι δύο θωρακισμένες Mercedes S600 που χρησιμοποιούσε στην Τουρκία καθώς τα επίσημα οχήματά του μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο Esenboğa της Άγκυρας στο JFK της Νέας Υόρκης με στρατιωτικό φορτηγό αεροπλάνο.

Το κόστος μεταφοράς των δύο τεθωρακισμένων οχημάτων ήταν 270.000 δολάρια, ανέφερε η Kronos, επικαλούμενη πηγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα επίσημα αυτοκίνητά του στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί το δικό του επίσημο αυτοκίνητο σε όλες τις ξένες επισκέψεις του από το 2017. Οι δύο θωρακισμένες Mercedes είχαν επίσης μεταφερθεί στη Χιλή, το Περού και τον Ισημερινό.

Γνωστό για το εξελιγμένο και ισχυρό προστατευτικό του σύστημα, το αυτοκίνητο διαθέτει υψηλή ισχύ κινητήρα, ελαστικά Michelin PAX run-flat με επιπλέον σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών που επιτρέπει τη διαφυγή από την επικίνδυνη ζώνη σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ακόμη και με ελαστικά που έχουν υποστεί ζημιά. Επίσης διαθέτει σύστημα έκτακτης ανάγκης καθαρού αέρα που προστατεύει τους επιβάτες από την είσοδο καπνού ή ερεθιστικών αερίων.

Ο πολυτελής τρόπος ζωής και η τάση του Ερντογάν και της οικογένειάς του για πολυτέλεια προσελκύουν όλο και περισσότερο τη δημόσια κριτική, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα περνάει οικονομικά και οικονομικά προβλήματα, που επιδεινώνονται από την κακοδιοίκηση και την πανδημία του COVID-19.

Όταν ο Ερντογάν εγκαινίασε το «Türkevi» (Τουρκικό Σπίτι) στη Νέα Υόρκη, μια 36οροφη κατασκευή που κόστισε στην Τουρκία 291,2 εκατομμύρια δολάρια για να ανεγερθεί, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης εξέφρασαν κριτική πως τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα, ειδικά σε μια εποχή που φοιτητές πανεπιστημίου στην Τουρκία διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές κοιτώνων και ενοικίων.

Ένας αριθμός χρηστών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μοιράστηκε φωτογραφίες του Türkevi με το hashtag #barınamıyoruz (Δεν μπορούμε να βρούμε καταφυγή) αναφερόμενοι σε μια ομάδα φοιτητών που αυτοαποκαλούνται το κίνημα «barınamıyoruz» και πραγματοποιούν αγρυπνίες στις οποίες κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές κοιτώνων και ενοικίων.

Ορισμένοι χρήστες υποστήριξαν ότι τα 291,2 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του πολυόροφου κτιρίου θα ήταν αρκετά για την κατασκευή φοιτητικών κοιτώνων στην Τουρκία για τη στέγαση 35.000 φοιτητών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail