Μακελειό στην Καμπούλ με 17 νεκρούς και 41 τραυματίες για...λάθος πανηγυρισμούς των Ταλιμπάν!

Taliban fighter stand guards in the city of Kabul, Afghanistan, Sept. 4, 2021. (AP Photo)
Freepen.gr - Πυροβολισμοί στα πλαίσια πανηγυρισμών σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 41 στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, μετά από αναφορές, που αργότερα διαπιστώθηκαν ότι δεν ευσταθούσαν, πως οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει τη βορειοανατολική κοιλάδα Πανσισίρ.

Για δύο ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν χιλιάδες σφαίρες στον νυχτερινό ουρανό στην Καμπούλ, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι είχαν πάρει την κοιλάδα, η οποία ήταν η τελευταία περιοχή που δεν είχαν ακόμη καταλάβει οι αντάρτες.

Ωστόσο, αυτές οι αναφορές αποδείχθηκαν ψευδείς, καθώς κανένας διοικητής των Ταλιμπάν δεν συνέχισε να τα επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με πηγή από τοπικό νοσοκομείο του πρακτορείου Ανατολή, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 41 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν την πρόσβαση των ΜΜΕ στο νοσοκομείο που τους παρέλαβε.

Ωστόσο, ένας ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο Mawlavi Mohammad Yaqoob Omari, εξέδωσε ένα ηχητικό μήνυμα προειδοποιώντας τα μέλη των Ταλιμπάν για σοβαρές συνέπειες για μια τέτοια συμπεριφορά.

"Προειδοποιώ όλους τους διοικητές και τους Μουτζαχεντίν (μέλη των Ταλιμπάν) στην πόλη και την επαρχία της Καμπούλ ότι αν κάποιος αρχίσει να πυροβολεί στον αέρα στην πόλη, θα λάβω αυστηρά μέτρα εναντίον του" ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι παραβάτες θα αποβληθούν από την πόλη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail