Άλλα 16 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη είναι έτοιμη να αγοράσει η Αθήνα

Για ποιο λόγο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τώρα την προμήθεια άλλων έξι γαλλικών Rafale

Από: newsbeast.gr

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι άλλαξε και αποφάσισε τελικά η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόκτηση 6 παραπάνω γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, όπως εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό τους από τα 18 στα 24 μεγιστοποιώντας την ισχύ του νέου σμήνους της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αυτό των 24 Mirage 200-5 της 331 Πολεμικής Μοίρας «Θησέας», προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονική Τουρκία.

Επιτελείς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν στο Newsbeast πως επί της ουσίας η Ελλάδα ενεργοποιεί άμεσα την «option» της συμφωνίας με τη Γαλλία για αγορά ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μαχητικών, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Άλλωστε τα έξι επιπλέον αεροπλάνα, μεταφράζονται και σε 12 επιπλέον πυραύλους αέρος – αέρος Meteor είτε σε 12 επιπλέον στρατηγικής σημασίας βλήματα Scalp EGP που έχουν τη δυνατότητα να χτυπάνε στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Θα πρέπει να τονιστεί επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι διατεθειμένη να ενισχυθεί σε συνολικά 40 νέα μαχητικά υπερσύγχρονης τεχνολογίας έως το έτος 2025 και από τη στιγμή που ήδη τα 24 θα είναι τα γαλλικά Rafale ενδεχομένως για τα υπόλοιπα 16 να στραφεί η Αθήνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αγοράζοντας F-35. 
 
Τα Lockheed Martin F-35 Lightning II, όπως είναι η πλήρης ονομασία τους, είναι αεροσκάφη πέμπτης γενιάς που εντοπίζονται πολύ δύσκολα από τον εχθρό, κάτι που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ατού του. Διαθέτει μάλιστα εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail