Μήνυση κατά της Εμινέ Ερντογάν! Με κρατικό χρήμα 110.000 $ εξέδωσε-προώθησε βιβλίο μαγειρικής!

Freepen.gr - Οι δικηγόροι ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της πρώτης κυρίας της Τουρκίας και αρκετών αξιωματούχων που τους κατηγορούν για εμπόριο επιρροής και κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση του βιβλίου μαγειρικής που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ανέφερε τη Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Duvar.

Η καταγγελία υποβλήθηκε από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP), ένα αριστερό λαϊκό και αντι-επεκτατικό πολιτικό κόμμα.

Το βιβλίο της Εμινέ Ερντογάν, με τίτλο «Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı» (τουρκική κουζίνα με συνταγές αιώνων), εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το οποίο πλήρωσε 275.000 TL (31.109 $) για εκτύπωση και 700.000 TL (79.186 $) για έξοδα προώθησης.

Οι δικηγόροι του HKP υπέβαλαν μήνυση κατά του Ερντογάν, του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy, των υφυπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού, των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Υπηρεσίας Τουριστικής Προώθησης και Ανάπτυξης (TGA), του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Βιβλιοθηκών και Εκδόσεων Ali Odabaş και των αναπληρωτών γενικών διευθυντών Βιβλιοθηκών και Εκδόσεων.

Στη μήνυση που υποβλήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι τα άτομα που κατονομάστηκαν πρέπει να κατηγορηθούν για «εμπόριο επιρροής» και «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει δαπανήσει χιλιάδες τουρκικές λίρες για την εκτύπωση, τη διανομή και την προώθηση ενός βιβλίου που υποστηρίζεται ότι έχει γραφτεί από την Εμινέ Ερντογάν με αμφισβητήσιμη πρωτοτυπία, οι δικηγόροι ρώτησαν αν το βιβλίο έχει κάποια αξία απέναντι στα τεράστια ποσά πληρώθηκαν για αυτό.

Το προηγούμενο βιβλίο της Εμινέ Ερντογάν, με τίτλο «Afrika Seyahatlerim» (Τα ταξίδια μου στην Αφρική), παρουσιάστηκε στα εγκαίνια του Turkish House στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι ορισμένων ξένων αποστολών την περασμένη εβδομάδα.

Κυκλοφόρησε λίγο μετά την εισαγωγή ενός βιβλίου που έγραψε ο σύζυγός της.

Σε μια εποχή που η Τουρκία επικρίνεται σκληρά για βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το βιβλίο του Προέδρου Ερντογάν, στο οποίο μιλά για την αδικία σε όλο τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εργάζεται για την αντιμετώπισή της, βγήκε στα ράφια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το βιβλίο, με τίτλο «Daha Adil Bir Dünya Mümkün» (Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός), εκδόθηκε από την Turkuvaz Kitap, θυγατρική της Turkuvaz Media Holding, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AKP). Εκδότης του πρώτου βιβλίου της Εμινέ Ερντογάν είναι επίσης η Turkuvaz Kitap.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail