Το Superyacht με πυρηνική ενέργεια που είναι μεγαλύτερο από τον Τιτανικό και κοστίζει 700 εκατομμύρια δολάρια


Σκοπός του να αποτελέσει μια επιστημονική πλωτή πόλη

Από: newsbeast.gr

Σχεδιασμένο για να προσελκύει τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά στην εξερεύνηση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το Earth 300 αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και άκρως φουτουριστικό project της Iddes Yachts, όραμα της οποίας είναι να αποτελέσει την πρώτη επιστημονική πλωτή πόλη.

Ένας τεράστιο σκάφος με πυρηνική ενέργεια μεγαλύτερο από τον Τιτανικό, με 22 υπερσύγχρονα εργαστήρια μπορεί να ακούγεται σαν το πλωτό αρχηγείο ενός εγκληματικού εγκέφαλου. Αλλά το Earth 300 είναι στην πραγματικότητα ένα επαναστατικό σκάφος εξερεύνησης που έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει την κλιματική αλλαγή και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ivan Salas Jefferson, ιδρυτή του Iddes Yachts, το σκάφος των 300 μέτρων έχει μια ολοκληρωμένη αεροδυναμική εμφάνιση, ενώ ο οραματιστής του το έχει σχεδιάσει ως μια «ακραία τεχνολογική πλατφόρμα», που περιλαμβάνει τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την κβαντική πληροφορική για να προσελκύσει τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά από μια μεγάλη γκάμα επιστημονικών πεδίων. Ένα Νταβός στο νερό, αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς πιο απλά και κατανοητά, αναφέρει το architecturaldigest.com.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ένα τόσο τολμηρό project δεν είναι και οικονομικό, με το κόστος του Earth 300, που κατασκευάστηκε από την πολωνική ναυτική αρχιτεκτονική εταιρεία NED, να κυμαίνεται μεταξύ 500 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδιασμένο για να μοιάζει με τη Γη, η σφαίρα της «επιστημονικής πόλης» θα φιλοξενήσει κορυφαίους επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του πλοίου προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις.

Με πλάτος 45 μέτρων -σχεδόν το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου- το κομψό πλοίο περιλαμβάνει ένα κατάστρωμα παρατήρησης, ένα ελικοδρόμιο για τη μεταφορά επιβατών από και προς το πλοίο, και μια επιλογή προηγμένων οχημάτων υποβρύχιας αποστολής για βαθιά- εξερεύνηση στη θάλασσα. «Το πλοίο θα παρουσιάσει χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε κρουαζιέρες, ερευνητικά πλοία και πολυτελή σκάφη, αλλά δεν θα είναι τίποτα από όλα αυτά αυτά», δήλωσε ο Aaron Olivera, διευθύνων σύμβουλος της Earth 300, στο architecturaldigest.com.

Το project αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025, και υπολογίζεται ότι θα έχει χώρο για ένα συνολικό αριθμό 160 επιστημόνων από διάφορους κλάδους, 165 μέλη πληρώματος, καθώς και φοιτητές- ερευνητές.

Θα υπάρχουν επίσης θέσεις για 40 VIP επισκέπτες, οι οποίοι θα πληρώσουν 3 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για το προνόμιο να βρίσκονται μέσα στην επιστημονική πόλη. Δηλαδή κάτι περισσότερο από 10 φορές το κόστος μιας θέσης στο Virgin Galactic.
 
 
 
 
 
 


Φωτογραφίες: Iddes Yachts

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail