Η Τουρκία δε διστάζει να αγοράσει περισσότερους πυραύλους S-400 - Ερντογάν

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν αποσύρεται από την αγορά περισσότερων πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Akşam.

«Δεν έχουμε κανένα δισταγμό για τη Ρωσία, την αγορά της δεύτερης παρτίδας (των S-400) και ούτω καθεξής», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του κατά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, γράφει η Akşam. «Κάνουμε πολλά βήματα με τη Ρωσία, είτε πρόκειται για το θέμα των S-400 είτε για την αμυντική βιομηχανία» ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα ασχοληθεί με το ζήτημα της αγοράς περισσότερων S-400 κατά τη διάρκεια ενός επερχόμενου ταξιδιού στη Ρωσία.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε επίσης για τα σχέδια της κυβέρνησης να θεσπίσει νομοθεσία που θα μειώνει το ποσοστό ψήφων που πρέπει να κερδίσουν τα πολιτικά κόμματα για να μπουν στο κοινοβούλιο στις εκλογές.

Ο Ερντογάν είπε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τάσσεται υπέρ της μείωσης του ορίου στο 7 % από 10 %. Οι ακροδεξιοί πολιτικοί σύμμαχοί του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) εξέτασαν επίσης θετικά την πρόταση, ανέφερε ο Ερντογάν. Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail