Τούρκος αξιωματούχος: Δεν είμαστε έτοιμοι για νέα αγορά S-400 - Η Μόσχα δημιουργεί κλίμα!

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, ανέφερε την Τρίτη το Middle East Eye.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι η συμφωνία είναι κοντά, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημοσιεύοντας παραπλανητικές δηλώσεις, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του ρωσικού εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι η Τουρκία και η Ρωσία είναι κοντά στην υπογραφή νέας σύμβασης για επιπλέον S-400.

Η Ρωσία προσπαθεί να διαχειριστεί μια επιχείρηση αντίληψης και δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο καθεστώς των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η απόκτηση του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Τουρκία προκάλεσε σοβαρή κρίση στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική κυβέρνηση λέει ότι τα ρωσικά όπλα ενδέχεται να απειλήσουν την τεχνολογία του ΝΑΤΟ και η αγορά δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail