Οι Ινδοί χειριστές των S-400 συνεχίζουν εντατικά την εκπαίδευση στη Ρωσία

Freepen.gr - Ινδοί ειδικοί τρέχουν αυτήν την στιγμή τη δεύτερη φάση εκπαίδευσης στη λειτουργία του συστήματος S-400.

Μια ομάδα περίπου 100 στελεχών του Ινδικού Στρατού εστάλη στη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει εκπαίδευση για τον τρόπο λειτουργίας τους, γράφει η ινδική defenseworld.net.

"Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε, το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης βρίσκεται σε εξέλιξη, οπότε όλα είναι σύμφωνα με το σχέδιο", δήλωσε ο Αλεξάντερ Μίχεεφ, επικεφαλής της Rosoboronexport, στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

Η πρώτη παρτίδα S-400 για την Ινδία βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν όπως είχε προγραμματιστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η δεύτερη φάση εκπαίδευσης φαίνεται να περιλαμβάνει νέους Ινδούς στρατιωτικούς. "Όσον αφορά την εκπαίδευση, η πρώτη ομάδα Ινδών ειδικών ολοκλήρωσε την εκπαίδευση. Η δεύτερη ομάδα παρακολουθεί εκπαίδευση. Δεν θα μιλήσω για τον αριθμό των ανθρώπων, αλλά είναι επαρκής αριθμός για τις ινδικές ένοπλες δυνάμεις να λειτουργούν αποτελεσματικά τον εξοπλισμό μας. Θα ήθελα να πω ότι τα αποτελέσματα που έδειξε η πρώτη ομάδα Ινδών ειδικών μετά την εκπαίδευση ήταν πολύ υψηλά. Θα ήθελα να σημειώσω το [υψηλό] επίπεδο εκπαίδευσης των Ινδών ειδικών», ανέφερε ο Vyacheslav Dzirkaln, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της  Almaz-Antey κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ Στρατού 2021.

Ο Dzirkaln επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει την παράδοση των συστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ινδία παρήγγειλε συστήματα αεράμυνας S-400 έναντι 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων (40,000 INR) τον Οκτώβριο του 2018.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail