Ο Λουκασένκο θέλει να αγοράσει συστήματα αεράμυνας S-400 με δάνειο από τη Ρωσία

Freepen.gr - Η Λευκορωσία θέλει να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 (ADS) με δάνειο από τη Ρωσία, δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Μια τέτοια ερώτηση τέθηκε στον Πρόεδρο της Ρωσίας - αυτό σε λογική τιμή, για δάνειο - επειδή δεν έχουμε τέτοια χρήματα τώρα. Αλλά διεξάγουμε διάλογο μαζί του (με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για S-400 που θα παραδοθούν στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας", δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια αλληλεπίδρασης με το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

«Οι S-400 μας ενδιαφέρουν πολύ και είμαι βέβαιος ότι θα λάβουμε αυτά τα συστήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, τα κεφάλαια του ρωσικού κρατικού δανείου, το οποίο είχε εκδοθεί προηγουμένως για την κατασκευή του BelNPP, (πυρηνικός σταθμός) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400 και άλλων σύγχρονων όπλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. "Εξοικονομήσαμε πολλά χρήματα στον πυρηνικό σταθμό. Αλλά υπήρξε μια υπόσχεση από τον Πούτιν: εδώ είναι ένα δάνειο για τον πυρηνικό σταθμό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων - πόσα θα εξοικονομήσετε θα πάνε για άλλα έργα", φέρεται να είπε σύμφωνα με το Interfax.

"Θα περισσέψουν από 300 εκατομμύρια έως 500 εκατομμύρια δολάρια-ένα αξιοπρεπές ποσό, θα στείλουμε για αγορά στρατιωτικού-τεχνικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των συγκροτημάτων S-400", είπε.

Στις 14 Ιανουαρίου, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας της Λευκορωσίας Igor Golub δήλωσε ότι η Λευκορωσία σχεδιάζει να συνάψει σύμβαση με τη Ρωσία για την προμήθεια συστημάτων S-400 και συγκροτημάτων Pantsir-S.

Εάν η Λευκορωσία αγοράσει το S-400, θα γίνει ο τέταρτος ξένος πελάτης που έχει το S-400 ADS μετά την Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία.

Δεδομένων των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Λευκορωσίας και της Δύσης, το S-400 ADS θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα κρατηθούν μακριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail