Οι ασταμάτητοι πύραυλοι των Rafales καταρρίπτουν τα εχθρικά F-16 – Ελληνικό προβάδισμα στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Ο Τούρκος αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο για την Τουρκιά από τα 18 υπερσύγχρονα ελληνικά μαχητικά.

Απόσπασμα από: newpost.gr

Έντρομη φαίνεται πως παρακολουθεί η Τουρκία τις κινήσεις της Ελλάδας αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα μας αναμένεται να κυριαρχήσει στους αιθέρες με τα νέα Rafale που εντάσσονται στην Πολεμική Αεροπορία. Ο Τούρκος αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο για την Τουρκιά από τα 18 υπερσύγχρονα ελληνικά μαχητικά.

Τα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από την Ελλάδα αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» λόγω «των δυνατοτήτων των όπλων και των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που φέρουν» καθώς και «της ικανότητας διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων με τη Γαλλία», σημείωσε ο Αρντά Μεβλούτογλου μιλώντας στην Deutsche Welle.

Όπως είπε ο αναλυτής η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός εταίρος» των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην DW Turkish, ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Hacettepe. Dr. Ο Αλί Τσαγκλάρ τόνισε ότι η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει λόγω των Rafale.

H Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αποτρεπτική δύναμη με εξωτερική βοήθεια και υποστήριξη, τόνισε ο Αλί Τσαγκλάρ.

«Η Τουρκία θα λάβει μέτρα» κατά των βημάτων της Ελλάδας», σημείωσε.

Πάντως κάποιες ημέρες νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είχε σημειώσει ότι «δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα».

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Rafale να ξεχωρίζει

Το διθέσιο «401» αποτελεί την πρώτη από τις 18 «ριπές» που έρχονται για να επισφραγίσουν την απόλυτη κυριαρχία της Πολεμικής μας Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο αλλά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βαμμένο στα γαλανόλευκα, με τα διακριτικά της HAF στα φτερά του το πρώτο ελληνικό Rafale μαζί με τα υπόλοιπα που θα παραλάβουμε αποτελούν τα ‘’game changer’’ μαχητικά. Αεροσκάφη που αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου ‘’φορτωμένα’’ με όλα τους τα όπλα και εν δυνάμει επιχειρησιακά.

Με τους φονικούς Μeteor, τους Mica και τους Scalp Naval έτοιμους να κατευθυνθούν προς τους στόχους από το πανίσχυρο ραντάρ Aesa και τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα στοχοποίησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail