Η Ελλάδα καίγεται και τα MME με τα σόσιαλ μύδια το τερματίζουν…

Εδώ και μια εβδομάδα η χώρα καίγεται απ’ άκρη σε άκρη, και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ευτυχώς να λέμε που η Εύβοια είναι νησί, ειδάλλως η πυρκαγιά που την κατακαίει θα έφτανε ως τη… Βουλγαρία.

Από: antinews.gr

Του Strange Attractor


Είτε φταίει η κλιματική αλλαγή, είτε η υπερθέρμανση του πλανήτη, είτε ο στρατηγός άνεμος, είτε απλά η ανοργανωσιά του δήθεν επιτελικού κράτους, η ουσία είναι ότι το κράτος πιάστηκε στον ύπνο, αν και ο καύσωνας ήταν γνωστό πως θα μας χτυπήσει εδώ και εβδομάδες.

Μέχρι και ο πηδαλιούχος μας, ο πρωθυπουργός, πιάστηκε στον ύπνο, αφού την ώρα που οι φλόγες έκαιγαν την Βαρυμπόμπη αυτός έβγαζε σέλφι με μαγιό με θαυμαστές του σμιλεμένου του κορμιού σε παραλία.

Και με τα λιβανιστήρια ΜΜΕ να επαίρονται που είναι τόσο ανθρώπινος ώστε επέτρεψε στους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να μη φοράνε κοστούμι και γραβάτα στην… καυτή αμμουδιά.

Οι μόνοι που δεν πιάστηκαν στον ύπνο ήταν τα κανάλια, που αμέσως έστειλαν στα διάφορα μέτωπα «έμπειρους» (ανεπιστήμονες) ρεπόρτερ με ματσούκια, οι οποίοι σε κάποιες φάσεις ήταν πολύ περισσότεροι και από τους πυροσβέστες ή τους εθελοντές, με αποτέλεσμα να σκοντάφτουν στις μάνικες, να παρεμποδίζουν τις πυροσβέσεις, και μάλιστα σε κάποιο ρεπορτάζ μια σπινθηροβόλος ρεπόρτερ ενός καναλιού ρωτούσε έναν «αλλόφρονα» περαστικό «κάηκε το σπίτι σας και τρέχετε;», μόνο που και εκείνος ήταν ρεπόρτερ άλλου καναλιού!

Χώρια τα διάφορα μαργαριτάρια που ακούγονταν στον αέρα όπως π.χ. «ακόμη να δούμε πεζοπόρο όχημα της πυροσβεστικής να έρχεται», ή «διάφοροι εποχούμενοι κάτοικοι του χωριού παραμένουν στα σπίτια τους για να τα σώσουν», ή «στο Πευκί επικρατεί το ο σωζών(!) εαυτόν σωθήτω», και άλλα πολλά παρόμοια.

Μέχρι που τελικά και τα κανάλια οργανώθηκαν, αφήνοντας στην άκρη τις δευτεράντζες και φέρνοντας πίσω από τις διακοπές τους τα μεγάλα ονόματα, που μαυρισμένα από την ηλιοθεραπεία σε κότερα, ανέλαβαν πάραυτα την έγκυρη ενημέρωσή μας.

Ο μόνος που δεν επέστρεψε ήταν ο Αυτιάς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανοργανωσιά των εναέριων μέσων, που μόνο αυτός θα μπορούσε να συντονίσει με ακρίβεια.

Χώρια και η απουσία του Ευαγγελάτου που θα μπορούσε να μας δείξει με ειδικά γραφικά, όπως μόνο αυτός μπορεί, πως θα πρέπει οι πυροσβέστες να κρατάνε τους αυλούς και τις μάνικες.

Τέλος πάντων, τι να λέμε…

Εκεί όμως που όλοι έδωσαν τα ρέστα τους είναι στο πεδίο (λέξη της μόδας) των σόσιαλ μύδια, αυτού του διαυγούς καθρέφτη της σύγχρονης Ελλάδας.

Το τι γράφτηκε δεν λέγεται.

Μιλάμε για θησαυρό ανοησίας.

Άλλος ζητάει να μπει στον αγώνα κατά των πυρκαγιών η ΜΟΜΑ!!!!

Άλλος επιμένει πως πρέπει να επέμβει ο στρατός (προφανώς με βρεγμένες πετσέτες στο λαιμό και πτυοσκάπανα).

Κάποιος απαιτεί επιστροφή του Κουμουτσάκου για έγκυρη καταγραφή των εστιών φωτιάς ανά την επικράτεια.

Άλλος ζητάει αντιπυρικές ζώνες στις πόλεις μέσω νέων ποδηλατόδρομων!

Κάποιος ζήτησε από τον Μπακογιάννη να φτιάξει νέο μεγαλύτερο «περίπατο» που να φτάνει από το Σύνταγμα ως την εθνική οδό στο ύψος της Κηφισιάς, προκειμένου να διευκολύνονται οι εκκενώσεις πολιτών!

Μέχρι και να μπει στο παιχνίδι της αεροπυρόσβεσης η χρυσοπληρωμένη με κρατικό χρήμα Aegean, ζήτησε κάποιος.

Ενώ ένας (ειδικός αεροναυπηγός δηλώνει) κατακεραυνώνει όσους ζητούν συνδρομή αμερικανικών σούπερ τάνκερ διότι «δεν τα αντέχουν οι αεροδιάδρομοι των αεροδρομίων μας » (όπου αεροδιάδρομος είναι η νοητή διαδρομή αεροσκάφους στον… ουρανό.

Κι όλα αυτά είναι τα ανώδυνα. Υπάρχουν όμως και ομηρικές μάχες, αφού η αδελφοφαγία είναι το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων από την αρχαιότητα.

Και τι δεν διάβασα;

Με κυρίαρχο αφήγημα των χειροκροτητών το ότι οι συριζαίοι ανάβουν τις φωτιές για να πέσει η κυβέρνηση που παλεύει για το καλό μας.

Κάτι που μου θύμισε παρόμοιες απόψεις συριζοτρόλ, που τότε με το Μάτι έφτασαν στο σημείο να γράψουν ότι μάρτυρες είδαν τον Σαμαρά παρέα με τον Χρύσανθο να φοράνε καπαρντίνες και καβουράκια, και να κρατάνε στουπιά έξω από την Κινέτα!

Μιλάμε για τρέλα.

Γιατί κάηκε το Τατόι; Διότι θέλουν να το ξεπουλήσουν στα γερμανοντυμένα συμφέροντα των ΑΠΕ.

Γιατί δεν έχουμε επιπλέον Καναντέρ; Διότι δεν συμφέρουν, αφού λόγω χαμηλού κόστους οι μίζες είναι μικρές.

Κάποιοι πάλι έχουν να λένε που ο Νικ Χαρντ εμφανίστηκε στο μπρίφινγκ χωρίς μάσκα, αναφέροντας παράλληλα πως οι κάτοικοι της Λίμνης Ευβοίας που εκκενώθηκαν με φέρι μποτ δεν χρειάστηκε να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ούτε ράπιντ τεστ στους λιμενικούς.

Άρα… τι μας κρύβουν;

Κάποιοι, πιο προχωρημένοι, ζητάνε να συνδράμει στην πυρόσβεση στα βουνά και το νέο άοπλο σώμα της αστυνομίας (ΟΔΟΣ) ή εκείνο των ΑΕΙ που το καλοκαίρι κάθονται… όπως κάθονται (λένε κάποιοι) και οι αργόσχολοι πυροσβέστες που τσάμπα τους πλΕρώνουμε 12 μήνες.

Και άλλα πολλά παρόμοια… μέχρι και για βίλες επωνύμων της κυβέρνησης που σώθηκαν από θαύμα μιλάνε κάποιοι, αφού σε αυτές έσπευσε λένε πάραυτα η πυροσβεστική, αφήνοντας τα σπιτάκια του κοΖμάκη στο έλεος της φωτιάς.

Μιλάμε για επικές μάχες πάνω από τα πληκτρολόγια με ένθεν κακείθεν κατηγορίες και υπονοούμενα για εσχάτη προδοσία.

Βέβαια, επικράτησαν και νηφάλιες φωνές, όπως κάποιων επώνυμων και μη αρθρογράφων, που έχουν να λένε πως ευτυχώς στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο Κυριάκος, αλλιώς θα καιγόμασταν όλοι σαν τα ποντίκια.

Με μια από τις όχι και τόσο ψύχραιμες αυτές φωνές να το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης, και ανάληψη της εξουσίας από την… Ιερά Σύνοδο με τη συμμετοχή 2-3 συνταγματαρχών του πυροβολικού (κατά προτίμηση) για μια μεταβατική περίοδο μέχρι να επιστρέψει ο Βασιλεύς (και ο Γιακουμάτος)!

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στον μαγικό χώρο της ενημέρωσης, και όσο για το ποιος ή τι φταίει τελικά που το επιτελικό κράτος (πλην των sms) πιάστηκε στον ύπνο, θα το βρει εν ευθέτω χρόνω η… υπΕρεσία.

Προς το παρόν ευτυχείτε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όσοι έχασαν τα σπίτια τους από φωτιά δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για ένα χρόνο…

Κάτι είναι κι αυτό.

ΥΓ- Ένας έγραψε πως από τότε που ο Κυριάκος και ο Νικ Χαρντ ανακάλυψαν τα sms… χάθηκαν το φιλότιμο και η τσίπα. Και ένα δίκιο το έχει, εδώ που τα λέμε.

Ένας άλλος πάλι ανακάλυψε βίντεο του Άδωνι (που χάθηκε αυτός;) τότε που το 2007, ως βολευτής του ΛΑΟΣ κατακεραύνωνε την κυβέρνηση της ΝΔ για τις φωτιές στην Ηλεία χαρακτηρίζοντας τον τότε πρωθυπουργό ως Νέρωνα!!!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail