Μελέτη από Ιαπωνία: Η μετάλλαξη Lambda είναι εξαιρετικά μολυσματική, αντέχει στα εμβόλια – Το Ισραήλ στρέφεται στην Ivermectin

Η Ivermectin δεν έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων, ούτε από το FDA για την χρήση κατά του Covid 19 - Υπήρχαν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Lambda του Covid 19 είναι επικίνδυνη και μια μελέτη από την Ιαπωνία από 19 επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη Lambda είναι εξαιρετικά μολυσματική και αντέχει στα εμβόλια. 

Από: bankingnews.gr

Η παραλλαγή Lambda του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Περού και τώρα εξαπλώνεται στη Νότια Αμερική, είναι εξαιρετικά μολυσματική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια από την αρχική έκδοση του ιού που προέκυψε στο Wuhan της Κίνας, διαπίστωσαν Ιάπωνες ερευνητές.

Σε μελέτη 31 σελίδων που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv πριν από την αξιολόγηση από άλλους επιστήμονες, οι ερευνητές από την Ιαπωνία προειδοποιούν ότι η μετάλλαξη Lambda μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την χαρακτηρίζει μετάλλαξη ενδιαφέροντος και όχι μετάλλαξη ανησυχίας.

Δείτε την μελέτη των ιαπώνων επιστημόνων  ΕΔΩ

Σε εργαστηριακά πειράματα, οι ιάπωνες ερευνητές, διαπίστωσαν ότι τρεις μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης της Lambda, γνωστή ως RSYLTPGD246-253N, 260 L452Q και F490S, την βοηθούν να αντισταθεί στα αντισώματα που δημιουργούν τα εμβόλια.
Δύο επιπλέον μεταλλάξεις, το T76I και το L452Q, βοηθούν να γίνει η Lambda εξαιρετικά μολυσματική.
Παρόλο που δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η παραλλαγή είναι πιο επικίνδυνη από την μετάλλαξη Delta που απειλεί τώρα πληθυσμούς σε πολλές χώρες, ο ανώτερος ερευνητής Kei Sato του Πανεπιστημίου του Τόκιο πιστεύει ότι «η Lambda μπορεί να είναι μια δυνητική απειλή για την ανθρώπινη κοινωνία».
F1.medium.gif

Το Ισραήλ… από τα εμβόλια… στρέφεται στο φάρμακο Ivermectin

Η Ivermectin, είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των παρασίτων σε χώρες του τρίτου κόσμου, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της διάρκειας της λοίμωξης σε άτομα που προσβάλλονται από κορωνοϊό με κόστος κάτω από 1 δολάριο την ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Sheba.
Ο καθηγητής Eli Schwartz, στο ιατρικό κέντρο Sheba από τα σπουδαιότερα διεθνώς, πραγματοποίησε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, δοκιμή από τις 15 Μαΐου 2020, έως το τέλος Ιανουαρίου 2021 για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της Ivermectin (ιβερμεκτίνης) στη μείωση της εξάπλωσης του ιού μεταξύ μη νοσηλευόμενων ασθενών με ήπιο έως μέτριο COVID-19.
Η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων από το 1987.
Αυτοί που ανακάλυψαν το φάρμακο βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής του 2015 για τη θεραπεία της ογκοκοκκίασης, μιας ασθένειας που προκαλείται από μόλυνση από παρασιτικό σκώληκα.
Με τα χρόνια, χρησιμοποιήθηκε και για άλλες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της ψώρας και των ψειρών του κεφαλιού. Επιπλέον, την τελευταία δεκαετία, αρκετές κλινικές μελέτες έχουν αρχίσει να δείχνουν την αντιική δράση του κατά των ιών όπως HIV και της γρίπης έως τις ασθένειες του Δυτικού Νείλου.
Το φάρμακο είναι επίσης εξαιρετικά οικονομικό.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Therapeutics έδειξε ότι το κόστος της ιβερμεκτίνης για άλλες θεραπείες στο Μπαγκλαντές είναι περίπου 0,60 έως 1,80 δολάρια για διάρκεια 5 ημερών.
Κοστίζει έως και 10 δολάρια την ημέρα στο Ισραήλ.
Στη μελέτη του καθηγητή Eli Schwartz, περίπου 89 επιλέξιμοι εθελοντές άνω των 18 ετών που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και διέμεναν σε κρατικά ξενοδοχεία COVID-19 χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: το 50% έλαβε ιβερμεκτίνη και το 50% έλαβε εικονικό φάρμακο, ανάλογα με το βάρος τους.
Τους έδωσαν τα χάπια για τρεις συνεχόμενες ημέρες, μία ώρα πριν από το γεύμα.
Οι εθελοντές δοκιμάστηκαν χρησιμοποιώντας test PCR με στόχο να αξιολογηθεί εάν υπήρχε μείωση του ιικού φορτίου έως την έκτη ημέρα - την τρίτη ημέρα μετά τη λήξη της θεραπείας.
Σχεδόν το 72% των εθελοντών που έλαβαν θεραπεία με ιβερμεκτίνη βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μέχρι την έκτη ημέρα. Αντίθετα, μόνο το 50% αυτών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο βρέθηκαν αρνητικοί.
Η μελέτη εξέτασε τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας, δηλαδή πόσο μολυσματικοί ήταν οι ασθενείς και διαπίστωσε ότι μόνο το 13% των ασθενών με ιβερμεκτίνη ήταν μολυσματικοί μετά από έξι ημέρες, σε σύγκριση με το 50% της ομάδας του εικονικού φαρμάκου - σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο.
«Η μελέτη μας δείχνει πρώτα και κύρια ότι η ιβερμεκτίνη έχει αντιική δράση», δήλωσε ο Schwartz.
«Δείχνει επίσης ότι υπάρχει σχεδόν 100% πιθανότητα ότι ένα άτομο δεν θα μολύνει σε τέσσερις έως έξι ημέρες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του χρόνου απομόνωσης για αυτούς τους ανθρώπους.
Αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο».
Η μελέτη εμφανίστηκε στον ιστότοπο που ασχολείται με έρευνες στην υγεία, το MedRxiv.
Ο Schwartz είπε ότι άλλες παρόμοιες μελέτες - αν και δεν έγιναν όλες με τα ίδια διπλά και εικονικά πρότυπα - έδειξαν επίσης θετικά αποτελέσματα με την θεραπεία με ιβερμεκτίνη.
Η μελέτη του δεν απέδειξε ότι η ιβερμεκτίνη ήταν αποτελεσματική ως προληπτικό φάρμακο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει ασθένειες, ούτε έδειξε ότι μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας.
Ωστόσο, άλλες μελέτες έχουν δείξει τέτοια στοιχεία, πρόσθεσε.
Για παράδειγμα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε νωρίτερα μέσα στο 2021 στο American Journal of Therapeutics κατέληξε στο συμπέρασμα συνοψίζοντας ευρήματα από 27 διαφορετικές μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις της ιβερμεκτίνης στην πρόληψη και θεραπεία της λοίμωξης COVID-19 , καταλήγοντας ότι η ιβερμεκτίνη «δείχνει ένα ισχυρό μήνυμα θεραπευτικής αποτελεσματικότητας» κατά του COVID-19.
«Μια άλλη πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ιβερμεκτίνη μείωσε τους θανάτους κατά 75%».

Η Ivermectin δεν έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων, ούτε από το FDA για την χρήση κατά του Covid 19

Ο καθηγητής Ya'acov Nahmias, Εβραίος ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, αμφισβήτησε την ασφάλεια του φαρμάκου.
«Η ιβερμεκτίνη είναι ένα φάρμκαο και έχει σημαντικούς κινδύνους θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση αυτού του τύπου φαρμάκων για τη θεραπεία μιας ιογενούς νόσου από την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πρόκειται να ανακάμψουν ακόμη και χωρίς αυτήν τη θεραπεία».
Κατά τη διάρκεια της μελέτης του Καθηγητή Schwartz, δεν υπήρξαν ουσιαστικές παρενέργειες μεταξύ των χρηστών της ιβερμεκτίνης.
Μόνο πέντε ασθενείς παραπέμφθηκαν σε νοσοκομεία, με τέσσερις από αυτούς να είχαν λάβει εικονικό φάρμακο.
Ένας ασθενής με ιβερμεκτίνη κατέληξε στο νοσοκομείο παραπονούμενος για δύσπνοια.
Συνέχισε με τη θεραπεία με ιβερμεκτίνη και επέστρεψε στο ξενοδοχείο μια μέρα αργότερα σε καλή κατάσταση.
Ο FDA ανέφερε στον ιστότοπό του ότι «έλαβε πολλαπλές αναφορές ασθενών που χρειάστηκαν ιατρική υποστήριξη και νοσηλεύτηκαν μετά από αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη».
Ο «FDA δεν έχει εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για χρήση στη θεραπεία ή πρόληψη του COVID-19 σε ανθρώπους», ανέφερε.
«Τα δισκία ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις για ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια και υπάρχουν τοπικά σκευάσματα (για το δέρμα) για ψείρες και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή.
Η ιβερμεκτίνη δεν είναι αντιιικό (φάρμακο για τη θεραπεία ιών).
Η λήψη μεγάλων δόσεων αυτού του φαρμάκου είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν υποστηρίζει τις κλινικές δοκιμές.
Ο Καθηγητής Schwartz είπε ότι ήταν πολύ απογοητευμένος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν υποστήριξε καμία κλινική δοκιμή για να διαπιστωθεί εάν το φάρμακο θα μπορούσε να είναι βιώσιμο.
Τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε μια μεγάλη δοκιμή για την αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης.
Ο Schwartz είπε ότι ενδιαφέρθηκε να εξερευνήσει την ιβερμεκτίνη πριν από περίπου ένα χρόνο, «όταν όλοι αναζητούσαν ένα νέο φάρμακο» για τη θεραπεία του COVID-19.
Αρχικά τα αποτελέσματα της έρευνας τόνισε ο καθηγητής Schwartz, δεν δέχθηκαν να παρουσιάσουν τρία περιοδικά.
Κανείς δεν ήθελε καν να το ακούσει».
«Αυτό το φάρμακο δεν θα αποφέρει μεγάλα οικονομικά κέρδη», και έτσι οι Big Pharma δηλαδή οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες δεν θα ασχοληθούν.

Τι αναφέρει η Merck

Η φαρμακευτική εταιρία Merck η οποία παρασκεύασε το φάρμακο στη δεκαετία του 1980, ανέφερε: «Οι επιστήμονες της εταιρείας συνεχίζουν να εξετάζουν προσεκτικά τα ευρήματα όλων των διαθέσιμων και νέων μελετών της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του COVID-19 για τεκμήρια αποτελεσματικότητας και ασφάλειας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, η ανάλυσή μας δεν έχει εντοπίσει καμία επιστημονική βάση για πιθανό θεραπευτικό αποτέλεσμα κατά του COVID-19 από προκλινικές μελέτες».
Αλλά η Merck – και αυτό είναι περίεργο - δεν έχει ξεκινήσει καμία δική της μελέτη για την ιβερμεκτίνη.
«Θα νομίζατε ότι η Merck θα ήταν ευτυχής να ακούσει ότι η ιβερμεκτίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ασθενείς με κορωνοϊό και να προσπαθήσει να το ερευνήσει, αλλά δηλώνουν εμφατικά ότι το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται», δήλωσε ο Schwartz…. είναι πραγματική ντροπή.

Θα πάρει χρόνια η ανάπτυξη νέων φαρμάκων

«Η ανάπτυξη νέων φαρμάκων μπορεί να πάρει χρόνια.
Ως εκ τούτου, ο εντοπισμός των υπαρχόντων φαρμάκων που μπορούν να θεραπεύσουν τον COVID-19 διαθέτοντας καλό προφίλ ασφάλειας μέσω δεκαετιών χρήσης θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην καταστολή ή και τον τερματισμό της πανδημίας του SARS-CoV-2», επισήμαναν ερευνητές στο American Journal of Therapeutics… ειδικά για τις φτωχές κοινωνίες κατέληξε η μελέτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail