Υποβρύχια KSS-III Batch 1, ένα στρατηγικό όπλο made in South Korea

Freepen.gr - Το ναυτικό της Νότιας Κορέας ανέθεσε το πρώτο υποβρύχιο τύπου Dosan Ahn Changho, ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους (SLBM), για να ενισχύσει τις υποβρύχιες αμυντικές δυνατότητες της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η τελετή έναρξης λειτουργίας του υποβρυχίου, που πήρε το όνομά του από τον νοτιοκορεάτη μαχητή της ανεξαρτησίας Dosan Ahn Chang-ho, πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Okew της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. στο νότιο νησί Geoje.

Το Dosan Ahn Chang-ho θα αναπτυχθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2022 μετά από ένα χρόνο αξιολογήσεων σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό.

"Μετά την ανάπτυξη, το υποβρύχιο θα αναλάβει ενεργό ρόλο ως στρατηγικό οπλικό σύστημα της χώρας ενάντια στις απειλές", ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας σε δελτίο τύπου.

«Η σημερινή επιτυχής παράδοση και ένταξη σε υπηρεσία του Dosan Ahn Chang-ho είναι μια σημαντική πρόοδος για την Κορέα, η οποία έχει αναπτύξει το υψηλότερο επίπεδο υποβρυχίων κατηγορίας 3.000 τόνων σε μόλις 30 χρόνια λειτουργίας υποβρυχίων. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό ορόσημο που μπορεί να αποδείξει για άλλη μια φορά στον κόσμο την προηγμένη τεχνολογία της κορεατικής αμυντικής βιομηχανίας. Θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σήμα για ένα άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία της αμυντικής βιομηχανίας».

Το υποβρύχιο KSS-III Batch 1 έχει μήκος 83,5 μέτρα, πλάτος 9,6 μέτρα και βύθισμα 7,7 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητά του σε κατάσταση βύθισης είναι 20 κόμβοι και το εύρος πλεύσης με οικονομική ταχύτητα είναι 10.000 ναυτικά μίλια. Το πλήρωμα αποτελείται από 50 ναυτικούς.

Τα υποβρύχια KSS-III Batch 1 είναι εξοπλισμένα με οκτώ τορπιλοσωλήνες 533 mm καθώς και 6 κάθετους εκτοξευτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail