Ικανοποίηση στο Νέο Δελχί για τον πρώτο πλου του νέου αεροπλανοφόρου INS Vikrant - Εικόνες

Freepen.gr - Το Ινδικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανακοίνωσε ότι το πρώτο αυτόχθονο αεροπλανοφόρο της χώρας (IAC), το INS Vikrant, ολοκλήρωσε το πρώτο του θαλάσσιο ταξίδι.

Σύμφωνα με τη δήλωση, δοκιμάστηκαν οι επιδόσεις του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του κύτους, της κύριας πρόωσης και του βοηθητικού εξοπλισμού.

Το πενθήμερο ταξίδι ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου 2021 και οι δοκιμές χαρακτηρίστηκαν ως "ικανοποιητικές". Η ετοιμότητα του εξοπλισμού/συστημάτων προώθησης και παραγωγής ενέργειας του πλοίου δοκιμάστηκε στο λιμάνι στο πλαίσιο των δοκιμών λεκάνης τον Νοέμβριο.

«Δοκιμές, οι οποίες επιθεωρήθηκαν από τον Αντιναύαρχο Ακ Τσάβλα την τελευταία ημέρα, έχουν προχωρήσει όπως είχαν προγραμματιστεί και οι παράμετροι του συστήματος αποδείχθηκαν ικανοποιητικές», ανέφερε το υπουργείο.

Το INS Vikrant που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Ναυτικού Σχεδιασμού του Ινδικού Ναυτικού (DND) χτίζεται από την Cochin Shipyard Limited (CSL).

Το ινδικής κατασκευής αεροπλανοφόρο έχει μήκος 262 μέτρα, 62 μέτρα μέγιστο πλάτος και ύψος 59 μέτρα συμπεριλαμβανομένης της υπερκατασκευής.

Το πλοίο, σχεδιασμένο για πλήρωμα περίπου 1.700 ατόμων, διαθέτει υψηλό βαθμό αυτοματισμού για τη λειτουργία μηχανημάτων, πλοήγηση και επιβίωση. Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει μια ποικιλία αεροσκαφών πτυσσόμενων πτερυγίων ή με ρότορες.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail