Το Πακιστάν θα αρχίσει να παράγει εξαρτήματα για το τουρκικό επιθετικό Drone Anka

Freepen.gr - Η Turkish Aerospace Industries (TAI) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Πακιστανική Εθνική Επιτροπή Μηχανικής και Επιστήμης (NESCOM) για την παραγωγή εξαρτημάτων για το μαχητικό drone μεσαίου υψομέτρου και αντοχής (MALE) της TAI, Anka.

Η TAI άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο Πακιστάν το Δεκέμβριο του 2019 στο Εθνικό Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας.

Η TAI και η NESCOM θα είναι από κοινού υπεύθυνες για την απασχόληση, τη μεταφορά πόρων και τεχνολογίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη για την επέκταση των αγορών για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο Anadolu.

Ο Γενικός Διευθυντής της TAI, Temel Kotil δήλωσε: «Η σύμβαση που κάναμε με το Πακιστάν στο πλαίσιο των συστημάτων μας Anka UAV θα προσφέρει σημαντικά κέρδη στη βιομηχανία των UAV. Αυτή η απόκτηση, ειδικά με την Εθνική Επιτροπή Μηχανικής και Επιστήμης του Πακιστάν, θα ενισχύσει τα UAV μας».

Το UAK Anka πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση τον Σεπτέμβριο του 2016 και μπήκε σε σειριακή παραγωγή το 2017. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ενεργά από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK), τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής και την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT).

Μπορεί να παραμείνει στον αέρα για περισσότερο από 24 ώρες σε υψόμετρο 30.000 ποδιών (9.144 μέτρα) με ικανότητα ωφέλιμου φορτίου 250 κιλών.

Έχει τρεις διαμορφώσεις. Η διαμόρφωση Anka-S έχει δυνατότητα Beyond Line Of Sight (BLOS) μέσω δορυφορικών συνδέσεων και χρησιμοποιείται από τις μονάδες των TSK και της Χωροφυλακής. Η διαμόρφωση Anka-B μπορεί να χρησιμοποιεί δυνατότητες Link Relay και χρησιμοποιείται επίσης από τις TSK και τη Χωροφυλακή. Τρίτη διαμόρφωση το Anka-I, που είναι η διαμόρφωση που στέλνει σήματα για υπηρεσίων πληροφοριών και χρησιμοποιείται από το MIT.

* πληροφορίες defenseworld.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail