Μόσχα: Να φύγουν όλοι οι τρομοκράτες από τη Συρία - Η Daesh μετεξελίχθηκε

Freepen.gr - Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Όλεγκ Συρομολότοφ, ζήτησε την επιστροφή των ξένων τρομοκρατών από τη Συρία στις χώρες τους, προειδοποιώντας για απόπειρες «στίλβωσης» της εικόνας της τρομοκρατικής οργάνωσης Ταχρίρ αλ-Σαμ στο Ιντλίμπ και δείχνοντάς την ως «μορφή πολιτικής» αντιπολίτευσης.

Η Ταχρίρ αλ-Σαμ είναι η πρώην Αλ Νούσρα με άλλο όνομα, η οποία ως γνωστόν διασυνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει διαπράξει φρικαλεότητες σε βάρος αθώων ανθρώπων στα χρόνια του πολέμου.

«Υπερασπιζόμαστε για την εγγύηση του αναπόφευκτου να τιμωρούμε τα τρομοκρατικά εγκλήματα και ενοποιούμε τις προσπάθειες όλης της διεθνούς κοινότητας για αυτούς τους σκοπούς», δήλωσε ο Συρομολότοφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Interfax την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του καταβάλλει προσπάθειες για την εκκένωση των Ρώσων παιδιών από τη Συρία και το Ιράκ και την ένταξή τους αργότερα στην κοινωνία.

Ο Συρομολότοφ τόνισε ότι επίσης πως η Daesh δεν υπάρχει πλέον στη Συρία ως «μία περιφερειακή οντότητα», αλλά μάλλον έχει μετατραπεί σε ένα μυστικό τρομοκρατικό δίκτυο μεγάλης κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail