Η Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ δοκίμασε το μη επανδρωμένο CAMCOPTER S-100

Freepen.gr - Η αυστριακή Schiebel παρουσίασε τις δυνατότητες του Unmanned Air System (UAS) CAMCOPTER® S-100 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος S-100 έκανε δοκιμές με τη Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ (F-460) στη Μεσόγειο Θάλασσα δυτικά της Κρήτης. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας παρουσίασε σε δοκιμή μιας εβδομάδας το εύρος, την αντοχή και την ταχύτητά του, καθώς και τις δυνατότητες θαλάσσιας επιτήρησης και ανίχνευσης , στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Για τις πτήσεις επίδειξης, το CAMCOPTER® S-100 ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρα Trakka TC-300 EO/IR και δέκτη Shine Micro Automatic Identification System (AIS).



Τα σενάρια εναλλάσσονταν με απονηώσεις και προσνηώσεις μέρα-νύχτα ενώ περιλάμβαναν συνεργασία με άλλα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας και παρατήρηση ακτών.

Ο Hans Georg Schiebel, Πρόεδρος του Ομίλου Schiebel, δήλωσε: «Το δικό μας CAMCOPTER® S-100 είναι το μόνο UAV της κατηγορίας του με μεγάλη πτητική εμπειρία. Λειτουργεί από 14 ναυτικά παγκοσμίως και είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με επιτυχία το σύστημά μας στο Πολεμικό Ναυτικό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail