Σε μια περίεργη αν μη τι άλλο ύποπτη κίνηση η Αίγυπτος εγκλωβίζει του Παλαιστίνιους

Ξαφνικά πριν από μερικές ώρες ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής από τις Αιγυπτιακές Αρχές (που προς στιγμής δεν κατανομάζονται) ότι τίθεται σε άμεση ισχύ η απαγόρευση διέλευσης από την μοναδική συνοριακή διάβασα που ενώνει την Αίγυπτο με την Λωρίδα της Γάζας, την Ράφα (Rafah).

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας στον Αιγυπτιακό τύπο το κλείσιμο των συνόρων θα έχει ισχύ μέχρι νεοτέρας, χωρίς αυτό το "νεοτέρας" να προσδιορίζεται στο άμεσο μέλλον. 

Ουσιαστικά η Αίγυπτος με την κίνηση αυτή αποκόπτει του κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας από κάθε επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, με δεδομένο ότι όλες οι άλλες πλευρές είναι σφραγισμένες (δυτικά θαλάσσιος αποκλεισμός, ανατολικά και βόρειο στρατιωτικός αποκλεισμός). 

Διαβάζοντας την είδηση αυτή πολλά έρχονται στο μυαλό μας. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή; Θέλει η Αίγυπτος να 'γλυκάνει" τους Ισραηλινούς, ενόψει των συμφωνιών για τους αγωγούς και τον τερματικό σταθμό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail