Περίεργη υπόθεση στην Κέρκυρα με φουσκωτό που μετέφερε ισχυρά εκρηκτικά

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ωρα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί, 31 και 24 ετών, για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Συγκατηγορούμενοι, στην υπόθεση είναι, ακόμη, ένας 34χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί 41 και 46 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου (21.08.2021), ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε σκάφος (φουσκωτό) να προσαράζει σε λιμάνι βορειοανατολικά της Κέρκυρας, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Στη συνέχεια δύο από τα άτομα αποβιβάστηκαν και τοποθέτησαν δύο χειραποσκευές, στο αυτοκίνητο του 31χρονου ημεδαπού -συλληφθείς-, ο οποίος τους ανέμενε στο σημείο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι δύο χειραποσκευές, που περιείχαν:

  • -390- γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας
  • Μισή λίβρα τυποποιημένης στρατιωτικής υψηλής εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ)
  • -100- γραμμάρια ΤΝΤ
  • -250- γραμμάρια ποσότητα τριμμένης υψηλής εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδας
  • -2- πλαστικά περιβλήματα, στο εσωτερικό των οποίων είχε τοποθετηθεί συμπιεσμένη υψηλή εκρηκτική ύλη, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα, σε σχήμα «πλακάκι», τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόκληση έκρηξης σε ΑΤΜ
  • -4- νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες -4- κομμάτια βραδύκαυστου παραγωγού σχοινιού (φιτίλι)
  • -2- κοινοί πυροκροτητές
  • -1- αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και σφαιρίδια
  • -1- κλειδί αυτοκινήτου τύπου SMART KEY και
  • -6- κινητά τηλέφωνα

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, βραδινές ώρες του Σαββάτου (21.08.2021), οι ημεδαποί 34 και 24 ετών -ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες της 22.08.2021-, μίσθωσαν σκάφος (φουσκωτό) από περιοχή της Κέρκυρας και με αυτό μετέβησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου παρέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, πραγματοποιώντας στη συνέχεια την μεταφορά τους στο λιμάνι της βορειοανατολικής Κέρκυρας.

Στην ίδια περιοχή της Θεσπρωτίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα ι.χ.ε. αυτοκίνητο, το οποίο αντιστοιχούσε στο κλειδί τύπου SMART KEY, που είχε κατασχεθεί στις χειραποσκευές στην Κέρκυρα.

Στο εσωτερικό του παραπάνω αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- πυροκροτητές, εκ των οποίων ο ένας ήταν συνδεδεμένος με βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ όπως προέκυψε το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από το έτος 2011, μετά από περιστατικό ληστείας σε βάρος του ιδιοκτήτη αυτού, σε οικία σε περιοχή της Καλαμάτας και κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες οχήματος ιδίου τύπου, το οποίο κυκλοφορεί νόμιμα.

Τέλος, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών συλληφθέντων -31 και 24 ετών- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ οι έρευνες για τη δράση των προαναφερόμενων ατόμων συνεχίζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail