Αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ χτύπησε όχημα βομβιστή αυτοκτονίας πριν φτάσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Reuters / USAF / Technical Sgt. Michael Ammons
Οι ΗΠΑ χτύπησαν φερόμενους βομβιστές αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν και έναν εκπρόσωπο του Πενταγώνου. Η επίθεση χτύπησε ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά, προφανώς με προορισμό το αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το χτύπημα την Κυριακή, λίγο μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αξιωματούχων στο Reuters πως ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε «στρατιωτική επίθεση» εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν.

Ο Μουτζαχίντ είπε ότι η επίθεση είχε ως στόχο ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι επίδοξοι βομβιστές και ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ λοχαγός Μπιλ Ουρμπάν δήλωσε αργότερα πως το χτύπημα πραγματοποιήθηκε για "αυτοάμυνα" ενάντια σε μια "επικείμενη" απειλή. Το όχημα φέρεται να μετέφερε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικού υλικού», το οποίο πυροδοτήθηκε από την αμερικανική επίθεση, πρόσθεσε ο Ουρμπάν.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η επίθεση για την οποία μίλησαν ο Μουτζαχίντ και οι Αμερικανοί ήταν η ίδια που έπληξε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο νωρίτερα την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώνοντας ένα παιδί. Ο Ουρμπάν είπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις» για θύματα αμάχων από το αμερικανικό πλήγμα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από εκείνη βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS-K που σκότωσε περισσότερους από 150 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 αμερικανών στρατιωτών έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai στην Καμπούλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail