Γιατί ο Ακάρ άρχισε το παραλήρημα για το Αιγαίο μόλις είδε με τα μάτια του το τείχος στον Έβρο

Ο Χουλουσί Ακάρ κατά την ομιλία του στην οποία έδειξε και την εμμονή που έχει για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά και την αγωνία του για τα υπερσύγχρονα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη για την Ελλάδα. Πηγή εικόνας: Τουρκικό υπουργείο άμυνας
Με την ίδια «καραμέλα» ο Χουλουσί Ακάρ επεδίωξε εδώ και λίγες ώρες να «προσγειώσει» όλους όσοι αποδέχονται ως αληθές ενδεχόμενο τα ήρεμα νερά που είχε υποσχεθεί η Άγκυρα.

Από: hellasjournal.com

Την στιγμή που τα πάντα είναι στον αέρα στο Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και με φόντο το μεταναστευτικό, δραττόμενος της ευκαιρίας ξεδίπλωσε γι’ ακόμη μια φορά όλες τις παράλογες και παράνομες αιτιάσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο.

Ο Ακάρ επιτέθηκε κατά μέτωπο προς την Ελλάδα ενώ μέσα στο παραλήρημα του λόγου του, από το τουρκικό φυλάκιο της Αδριανούπολης, μαθαίνουμε ότι η χώρα μας έχει επεκτατικά όνειρα…

Ανώτατες πηγές του Επιτελείου σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται ο κ. Ακάρ να ενοχλείται ιδιαίτερα από την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τις συνεχείς ασκήσεις αλλά και την διαρκή επιτήρηση τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ώρα που στη γείτονα και με φόντο το μεταναστευτικό διακινούνται ήδη fake news περί δήθεν ανοιχτών συνόρων με την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό οδήγησε ορισμένους μετανάστες να κατευθυνθούν προς τα σύνορα με την Ελλάδα αλλά εκεί διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα εξαπάτησης. Και επειδή οι Ελληνικές περιπολίες ήδη αυξήθηκαν στον Έβρο και τα νησιά, αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι ο Έβρος έγινε και παραμένει απόρθητος για όλους όσοι θελήσουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Η εμφάνιση Ακάρ στην περιοχή του Έβρου αποτελεί μια κίνηση απάντησης μετά την παρουσία στην περιοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι διαπίστωσαν την αποτρεπτική ενίσχυση τόσο με το νέο φράχτη, όσο και με επιπλέον έργα θωράκισης στη συνοριογραμμή των δυο χωρών.

Οι δηλώσεις Ακάρ έδειξαν ότι η Άγκυρα έχει βάλει σκοπό να θερμάνει το φθινόπωρο κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει με διάφορους τρόπους. Σε αυτό το μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό επανέλαβε ότι η χώρα του δεν μπορεί ν’ αναλάβει επιπλέον βάρος.

Και όσο η Τουρκία καταγράφει ότι το πετυχημένο μοντέλο θωράκισης στον Έβρο έχει εφαρμοστεί ήδη στη νησιωτική Ελλάδα, στα θαλάσσια σύνορα και της Ευρώπης, αντιλαμβάνεται ότι πρώτον δεν θα μπορέσει τόσο εύκολα ν’ ανοίξει την βαλβίδα εκτόνωσης του μεταναστευτικού από το εσωτερικό της και δεύτερον πως τα νησιά στο ανατολικό. Αιγαίο ενισχύονται διαρκώς. Γι’ αυτό και ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στην αποστρατιωτικοποίηση. Αλλά το ρητορικό ερώτημα «γιατί εξοπλίζει η Ελλάδα τα νησιά της» απαντάται μόνο με τον χάρτη της Τουρκίας και με σημείωση που βρίσκεται κάθε μονάδα με αποβατικές δυνάμεις απέναντι από τα Ελληνικά νησιά…

Των δηλώσεων Ακάρ είχαν προηγηθεί οι νέες έκνομες τουρκικές ενέργειες με τις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικό νησιωτικό έδαφος, οι οποίες απαντήθηκαν από τα Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας «Θησέας».

Και όπως σημειώνουν στρατιωτικοί κύκλοι, οι υπερπτήσεις στις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελούν μια ακόμη ένδειξη για το επόμενο διάστημα.

Υπερπτήσεις οι οποίες έγιναν ενώ ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ βρισκόταν στην «καρδιά» της Ελληνικής διπλωματίας και αμέσως μετά στην Ελληνική άμυνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail