Ανοχύρωτη χώρα σε ένα νέο είδος πολέμου

Στις μέρες μας ο πόλεμος δε θα γίνει με τανκς και αεροπλάνα παρά μόνο στην τελική του φάση (ίσως). Εν τω μεταξύ η Ελλάδα θα αλώνεται σταδιακά από επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου.

Το πρόβλημα είναι η αδράνεια, η άγνοια και η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να κατανοήσει και να προσαρμόσει τον κρατικό μηχανισμό στα νέα δεδομένα. Ουσιαστικά η χώρα είναι ανοχύρωτη σε ένα νέο είδος πολέμου.

Υ.Γ. Τις εκ των υστέρων δικαιολογίες για «κλιματική αλλαγή» καλύτερα να τις αφήσουν, διότι αν είχαν αυτή την εκτίμηση, θα έπρεπε να έχουν πάρει τα μέτρα τους.
-Π.χ. Θα είχαν εγκρίνει μεγαλύτερα κονδύλια και η διαθεσιμότητα εναερίων μέσων δεν θα ήταν τόσο χαμηλή, όσο δυστυχώς διαπιστώνεται.
-Θα ειχαν φροντίσει να δημιουργήσουν εναέρια δίκτυα επιτήρησης με πάμφθηνα drones κλπ.

Και βέβαια δεν θα είχαν προαγάγει τους τραγικά αποτυχημένους υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

Σχόλιο του Τάσου Λαυρέντζου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail