Αρνήθηκαν σε πολιτικό κρατούμενο να επισκεφτεί το ετοιμοθάνατο παιδί του

Freepen.gr - Οι εισαγγελείς αρνήθηκαν την άδεια στον Μουράτ Τουράν, ο οποίος ήθελε να επισκεφθεί τον 11χρονο γιο του Ömer Faruk, που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω καρδιακής πάθησης, ανέφερε το Κέντρο Stockholm Center for Freedom, επικαλούμενο τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτή της αντιπολίτευσης Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Σύμφωνα με τον Gergerlioğlu, οι γιατροί πιστεύουν πως ακόμη και μια μεταμόσχευση καρδιάς δε θα ήταν αρκετή για να σώσει τη ζωή του Ömer Faruk και ότι κάθε ελπίδα έχει χαθεί.

«Μίλησα με δύο διαφορετικούς αναπληρωτές γενικούς εισαγγελείς, αλλά κανένας δεν έδωσε άδεια [για τον πατέρα να επισκεφθεί τον γιο του]», δήλωσε ο Gergerlioğlu.

Ο Τουράν φυλακίστηκε λόγω της υποτιθέμενης σχέσης του με το θρησκευτικό κίνημα Γκιουλέν, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες για την υπόθεσή του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φυλακή στην επαρχία Μανίσα.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι τουρκικές αρχές κρατούν φυλακισμένους, και μάλλον άνευ αιτίας ανθρώπους, την ώρα που τα παιδιά τους δίνουν άνιση μάχη για τη ζωή τους στερώντας τους το δικαίωμα να έρθουν σε επαφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail