Κουρτς: Η Αυστρία δε θα υποδεχθεί περισσότερους Αφγανούς

bundeskanzleramt.gv.at
Freepen.gr - Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς αντιτίθεται στην υποδοχή περισσότερων ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν τώρα που οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει την εξουσία, σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

"Είμαι σαφώς αντίθετος στο να υποδεχθούμε τώρα εθελοντικά περισσότερους ανθρώπους και αυτό δε θα συμβεί κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας μου", δήλωσε ο Κουρτς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Puls 24. Αποσπάσματα της συνέντευξης κυκλοφόρησαν πριν μεταδοθεί αργότερα την Κυριακή, μεταδίδει το Reuters.

"Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να δεχθούμε περισσότερους ανθρώπους. Το αντίθετο", είπε ο Κουρτς για τους Αφγανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

«Η προσφορά της Αυστρίας ήταν δυσανάλογα μεγάλη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό Αφγανών προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται ήδη στη χώρα.

Είπε ότι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν πρέπει να παραμείνουν στην περιοχή, προσθέτοντας ότι το γειτονικό Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν έχουν δεχτεί μόνο 14 και 13 Αφγανούς πρόσφυγες αντίστοιχα, κάτι που ταιριάζει με τα δεδομένα της Hπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Αυστρία έχει περισσότερους από 40.000 Αφγανούς πρόσφυγες, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, η οποία έχει 148.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες UNHCR για το 2020. Ο πληθυσμός της Αυστρίας είναι εννέα φορές μικρότερος από αυτόν της Γερμανίας.

Η Αυστρία είναι επίσης ουδέτερη χώρα και όχι μέλος του ΝΑΤΟ. Έστειλε πολύ μικρό αριθμό στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Ο ιστότοπος του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι έχει στείλει 16 στρατιώτες για την Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης (Resolute Support Mission), μια προσπάθεια εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail